Elke persoon die een slachting wil (laten) uitvoeren moet zich registeren als aangever of eigenaar in het slachthuis zelf of via onderstaand e-loket.
Procedure
Gebeurt de slachting buiten het slachthuis (bijvoorbeeld in een tijdelijke erkende slachtinrichting)? Dan moet je als eigenaar een slachtingsaangifte doen bij het Team Vrije Tijd - Lokale Economie van het gemeentebestuur.
- Dit moet minstens twee werkdagen op voorhand gebeuren.
- Bij deze aangifte moet de aangever in het bezit zijn van zijn registratienummer en het beslagnummer van het bedrijf waar het dier gehouden werd. Dit beslagnummer kan je vragen aan de veehouder waar je het dier gekocht hebt of het staat vermeld op het vervoersdocument dat de dieren vergezelt.
Gebeurt de slachting in het slachthuis? Dan zal de aangifte bij aankomst in het slachthuis gebeuren.
- De registratie kan in het slachthuis gebeuren of bij het gemeentebestuur.
Varkens - Schapen- Geiten- Herten |
Runderen- Kalveren |
Gevogelte- Konijnen- Wild |
Slachting buiten het slachthuis |
Slachting buiten het slachthuis |
Slachting buiten het slachthuis |
|
VERBODEN |
Geen registratie nodig |
Slachting in het slachthuis |
Slachting in het slachthuis |
Slachting in het slachthuis |
|
|
|
Wat meebrengen?
Meer info
De praktische info wordt rond de periode van het offerfeest op deze website geplaatst:
FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen)
Ga hier naar het e-loket om je te registreren |