Gemeente Gemeente Zele

Tour Elentrik fleurt Zeelse elektriciteitskastjes op

Gepubliceerd op  ma 24 aug 2020
Met het streetartproject ‘Tour Elentrik’, een samenwerking tussen Gemeente Zele en Treepack, worden tien saaie, grijze elektriciteitskastjes omgetoverd tot pareltjes. De kastjes zullen een uniek verhaal vertellen rond het thema 'zuurstof'.

In het Zeelse meerjarenplan is meer kunst in het straatbeeld opgenomen. Elektriciteitskasten zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar vaak vervuilen ze het straatbeeld of trekken ze zwerfvuil en vandalisme aan. Met Tour Elentrik is een project uitgewerkt om deze lelijke dingen om te toveren tot een canvas voor lokaal en professioneel talent. Met dit project geven we bovendien de kans aan vijf lokale kunstenaars om hun talent ten toon te stellen aan het brede publiek.

We kozen als thema #zuurstof wat heel toepasselijk is voor deze bizarre tijden. Het thema is heel breed en laat nog toe om later verder uit te breiden. Samen met lokale creatievelingen gaan we aan de slag en toveren we tien kasten, die nu soms een doorn in het oog zijn, om tot prachtige kunstwerken.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP