Gemeente Gemeente Zele

Museum Zeels Erfgoed en Erfgoedcel

Museum Zeels Erfgoed

In het plaatselijke Museum Zeels Erfgoed brengt onze Heem- en Oudheidkundige Kring het nijvere verleden van onze voorouders, de ‘zelosi Zelenses’ (ijverige Zelenaars), in al zijn facetten in beeld. Je leert er alles over de geschiedenis van onze gemeente, over de traditionele vlasteelt, juteweverij en touwslagerij, kunt er prachtig kant- en handwerk bekijken, of meer te weten komen over architecturale hoogstandjes in je eigen gemeente. Op regelmatige basis kan je er ook een thematentoonstelling meepikken.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Zele, wil je meer weten over de verschillende ambachten die Zele rijk was of gaat je aandacht vooral naar de Zeelse naaldkant? Breng dan zeker een bezoekje aan het museum en vind een antwoord op al je vragen.

 

Erfgoedcel Land van Dendermonde

De Erfgoedcel Land van Dendermonde is het lokale steunpunt voor alle lokale erfgoedwerkers en erfgoed-geïnteresseerden. Ze biedt ondersteuning aan erfgoedzorgers, in de vorm van subsidies, door de uitwisseling van kennis en ervaring te stimuleren en door het realiseren van inspirerende en gemeenschapsvormende projecten. Samen met een netwerk van vrijwillige en professionele partners in en buiten de regio beoogt ze de zorg voor en de ontsluiting van het lokaal cultureel-erfgoed te garanderen. Als aanspreekpunt en bruggenbouwer wil ze de kracht van (erfgoed)gemeenschappen aangrijpen om een regionaal en grensverleggend erfgoedbeleid uit te bouwen voor de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.

 

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP