Gemeente Gemeente Zele

Zele renoveert

Gepubliceerd op  vr 02 sep 2022
Van plan om je woning te renoveren en op zoek naar wat ondersteuning? Dan is het project ‘Zele renoveert!’ zeker iets voor jou.

Renovatiewerken verhogen het comfort en de waarde van je woning en kan je nadien heel wat energie - en dus ook euro’s! – besparen. Gemeente Zele, Provincie Oost-Vlaanderen en Energiehuis BEA reiken je een helpende hand om te BENOveren (beter renoveren).

Als inwoner van Zele kan je gratis en vrijblijvend renovatieadvies aan huis krijgen. De renovatieadviseur bekijkt samen met jou de huidige staat van je woning en maakt een stappenplan op om je woning klaar te maken voor de toekomst. Na een bezoek ontvang je
een uitgebreid adviesverslag.

Als je dit wenst, kan je vervolgens deskundige begeleiding krijgen voor, tijdens en na de werken.
Een BENOvatiecoach zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Voor de eerste twee ingrepen is dit kosteloos.


Premies
Start je met renoveren, zelfstandig of met het project ‘Zele renoveert!’, dan kan je vanaf 1 oktober Mijn VerbouwPremie aanvragen. Ontdek alle voorwaarden op www.mijnverbouwpremie.be. Gebruik de simulator om te weten op welke premies je recht hebt.
Voerde je reeds werken uit, maar vroeg je nog geen premie aan? Dan kan dat nog, maar facturen mogen maximaal twee jaar oud zijn.

Verbouwlening
Nood aan financiële ondersteuning voor de realisatie van je verbouwproject? Bekijk dan ook de mogelijkheden die Mijn VerbouwLening kan bieden. Met deze renteloze lening tot 60.000 euro kunnen werken uitgevoerd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie van je woning. Lees hier meer over op https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/lenen/mijn-verbouwlening.

Info
Energiehuis BEA organiseert een aantal zitdagen rond het project ‘Zele renoveert!’, Mijn Verbouwpremie en Mijn VerbouwLening. Deze zitdagen gaan door in het gemeentehuis, na afspraak. Interesse? Boek een afspraak via https://dds-streekregisseurs.be/project/infomomenten-slim-renoveren/ of neem telefonisch contact op via het nummer 052 45 98 36.

Wens je liever eerst te starten met renovatieadvies zonder meer? Na het invullen van de aanvraag via https://pov.microsoftcrmportals.com/?adviesType=Renovatieadvies%20aan%20huis of na een telefoontje via het nummer 052 45 98 36 neemt het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen met jou contact op voor een afspraak ter plaatse. Indien je later toch wenst aan te sluiten bij het project ‘Zele renoveert!’ kan dit nog steeds.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP