Gemeente Gemeente Zele

Zele wandelt, nu ook met een gids

Gepubliceerd op  ma 27 feb 2023
Verken je Zele graag eens met een gids? Vanaf zaterdag 1 april kan je op stap gaan met een gids om alle verborgen hoekjes in en leuke anekdotes over de gemeente te leren kennen. Meer informatie of een gidsbeurt aanvragen? Surf dan naar de vernieuwde toeristische pagina op zele.be/toerisme.

Wandel- en fietskaarten 

Ook bleek dat de Zeelse wandel- en fietskaarten verouderd waren. Daarom ging Team Vrije Tijd en Beleving, samen met een enthousiaste werkgroep, aan de slag om de Zeelse wandelingen een update te geven. Bij het bekijken van de wandelroutes bleek er een blinde vlek op Heikant, daarom werd er een nieuwe wandelroute uitgestippeld. Rond Durmen werd het ‘Moesdistelpad’ wat verlegd om de groene rand rond het nieuwe industrieterrein Wijnveld mee te nemen. Beide paden kregen door de werkgroep ‘straatnaamgeving’ van de Zeelse cultuurraad de namen ‘Terheidenpad’ en ‘Visgraatpad’.

De twee gloednieuwe wandelingen zijn ook al opgenomen in de nieuwe wandel- en fietskaart die je vanaf 1 maart gratis kan afhalen in sporthal De Klodde, Dendermondebaan 10, het gemeentehuis, Markt 50, en LDC De Welle, Koevliet 3.

Bekijk je graag online de wandel- en fietsroutes? Ga dan naar zele.be/toerisme of de applicatie RouteYou.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP