Gemeente Gemeente Zele

Zele vult blinde wandelvlekken in

Gepubliceerd op  vr 08 jul 2022
Tijdens de Coronacrisis werd het duidelijk dat burgers nood hadden aan wandelen en fietsen in eigen gemeente. Bestaande Zeelse wandel- en fietskaarten waren achterhaald, dus daarom is Team Vrije Tijd en Beleving aan de slag gegaan om de Zeelse wandelingen een update te geven.

Bij het nader bekijken van de wandelroutes bleek er een blinde vlek op Heikant, daarom werd er een nieuwe wandelroute uitgestippeld. Rond Durmen werd het Moesdistelpad wat verlegd om de groene rand rond het nieuwe industrieterrein Wijnveld mee te nemen. Beide paden kregen door de werkgroep straatnaamgeving van de Zeelse Cultuurraad de namen ‘Terheidenpad’ en ‘Visgraatpad’ toegekend.

Ondertussen wordt er volop gewerkt aan een gloednieuwe wandel- en fietskaart waarbij de nieuwe wandelingen ook al opgenomen worden. Verder werd er ook geïnvesteerd in een RouteYou account waardoor ook alle wandelingen digitaal of op de smartphone raadpleegbaar zijn. Als kers op de taart werden de borden van de André Bogaertroute allemaal vervangen door nieuwe waardoor de werken van de Zeelse schilder weer beter te bewonderen zijn. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de familie Bogaert, gemeente Hamme en provincie Oost-Vlaanderen.

Alle wandelroutes zijn terug te vinden op de vernieuwde toeristische pagina op de website van gemeente Zele. Om de wandelingen extra in de verf te zetten wordt er onder het initiatief van Zele Zomert ook voor het eerste ‘Zele Wandelt’ georganiseerd. Daarbij krijgt iedereen de mogelijkheid de wandelingen te ontdekken onder leiding van een Zeelse wandelvereniging of club. Tot slot is er ook een fotowedstrijd die georganiseerd wordt: trek je er deze zomer op uit en ga je eens wandelen op een van de Zeelse wandelpaden? Neem een foto, stuur deze in via de website en win een leuke prijs!

Tot slot bedanken we zeer graag de werkgroep toerisme die zich boog over al deze nieuwe verwezenlijkingen. De werkgroep toerisme die bestaat uit Gwen Metdepenningen, Guido Geerinck, Johan De Beule, Wim Troch, Marc Ronsse, André D’Hooge en Jos Withofs laat het hier dan ook niet bij en is al bezig met nieuwe toeristische projecten in Zele. 

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP