Gemeente Gemeente Zele

Zele ontvangt subsidies voor vernieuwend project Huis van het Kind

Gepubliceerd op  ma 07 jun 2021
ROTZ - Huis van het Kind in Zele krijgt van de Vlaamse overheid 50.000 euro per jaar om hun nieuwe project TAALbabbelZ in te zetten. Dit project voorziet een reeks laagdrempelige Nederlandstalige oefenkansen voor ouders op de basisschool van hun kind(eren).

Begin maart lanceerde de Vlaamse regering een oproep voor een subsidie voor vernieuwende projecten binnen de Huizen van het Kind. De aanvraag van ROTZ in Zele voor TAALbabbelZ behoorde tot de vierentwintig hoogst scorende aanvragen. Voor drie jaar lang krijgt het Zeelse Huis van het Kind 50.000 euro per jaar van de Vlaamse regering.

Met de taalstimulerende activiteiten van TAALbabbelZ kan ROTZ zich nu ook meer richten naar de ouders van kinderen en jongeren uit kansengroepen. Het is de bedoeling om deze ouders te versterken en hun taalvaardigheid te verhogen zodat ze volwaardig kunnen participeren aan opvang, onderwijs, tewerkstelling, gezondheidszorg ...

Gezins- en kansenbeleid

Dit project kadert bovendien binnen een sterk gezins- en kansenbeleid voor Zele. De dienstverlening van het Huis van het Kind wordt verder uitgebreid door intensief samen te werken met De Schooltas, kinderopvang Partena Ziegezoem, de lokale basisscholen en het Agentschap Integratie en Inburgering. Daarnaast wordt er ook een halftijdse educatieve medewerker aangesteld om het TAALbabbelZ-project in goede banen te leiden.

In het najaar gaat Zele ook van start met het Kansenplatform. In dat platform worden professionele partners, vzw's, vrijwilligers en sleutelfiguren uit de hulp- en dienstverleningssector samengebracht om structureel samen te werken en maximale kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Zele.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP