Gemeente Gemeente Zele

Zele lanceert UIT-pas

Gepubliceerd op  di 04 mei 2021
UiTPAS is een spaarkaart voor wie deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten. Met de kaart kan je punten sparen en die omruilen voor een korting, een geschenkje of een ander voordeel.


Een UiTPAS voor volwassenen kost 5 euro en 2 euro voor wie jonger is dan 18 jaar. Punten sparen doe je bij de baliemedewerker of aan de UiTPASzuil op de locatie van deĀ  vrijetijdsactiviteit. Zo kan je een punt sparen bij jouw bibliotheekbezoek, tijdens een voorstelling of lezing en zelfs als je naar de training in de sporthal of een sportkamp gaat.

Punten sparen en omruilen kan in elke gemeente in Vlaanderen of Brussel waar de UiTPAS al werd gelanceerd. Een UiTPAS kan je kopen in De Wiek en de bibliotheek.

UiTPAS met kansentarief
De UiTPAS is meer dan een spaar- en voordelenkaart. Dankzij de UiTPAS kunnen mensen
in armoede kortingen ontvangen bij deelname aan een vrijetijdsactiviteit binnen de UiTPAS-regio
(Dender) waarbij Zele is aangesloten. Met een UiTPAS die recht geeft op een kansentarief betaal
je 1,5 euro voor een activiteit van een halve dag, 3 euro voor een dagactiviteit of 25% van de prijs voor een meerdaagse activiteit. Een UiTPAS met kansentarief is uiterlijk niet te onderscheiden van een gewone UiTPAS waardoor een kansentarief discreet wordt toegekend.

Als je denkt recht te hebben op een UiTPAS met kansentarief, neem je contact op met de Sociale dienst (052 45 67 18). Een UiTPAS met kansentarief is gratis en wordt enkel via de Sociale dienst bedeeld.

Lancering op 20 juni
De coronacrisis heeft de uitrol van de UiTPAS en enkele maanden vertraagd. Want als er geen
vrijetijdsactiviteiten doorgaan (en dus geen punten gespaard kunnen worden), is het moeilijk om de UiTPAS aan de man of vrouw te brengen. Met de zomer in aantocht en ook heel wat (coronaveilige) activiteiten die Buggenhout, Laarne en Zele willen organiseren, is de tijd rijp om ook de UiTPAS te lanceren. Zele koppelt die lancering, net als de andere twee gemeenten, aan de activiteiten in het kader van Hoogtij 2021.

Zondag 20 juni is de dag waarop je in onze gemeente jouw UiTPAS voor het eerst kan
gebruiken. Over deze speciale dag kom je later nog meer te weten. We houden jullie op de hoogte!

Kom op 19 juni ook eens langs in de bib. Daar lanceren we de UITpas met een geschenkje.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP