Gemeente Gemeente Zele

Zele annuleert alle publiekgerichte activiteiten tot 30 september 2020

Gepubliceerd op  vr 24 jul 2020
De Nationale Veiligheidsraad versoepelde de COVID-maatregelen niet. Integendeel. Gezondheidsexperts geven aan dat de nieuwe toename van de besmettingscijfers in belangrijke mate te wijten is aan de toegenomen ontmoetingen tussen mensen of het mengen van hun persoonlijke bubbels.

Om een verdere verstrenging van de maatregelen te vermijden, is het dan ook noodzakelijk om niet-essentiële ontmoetingen tot een strikt minimum te herleiden.

Daarom besliste het college van burgemeester en schepen van Zele in nauw overleg met de gemeentelijke crisiscel om evenementen voor een breed publiek te annuleren, voorlopig tot 30 september 2020.

Burgemeester Hans Knop: “De Zeelse besmettingscijfers zijn op dit moment goed. Dat willen we absoluut zo houden. Op basis van de informatie die ons bereikt van het federale niveau, is er maar één logische conclusie mogelijk. Mensen moeten hun contacten strikt en in de mate van het mogelijke tot hun persoonlijke bubbels beperken. Evenementen nodigen uit tot net het tegenovergestelde en verhogen de kans op besmetting ingrijpend.”

Concreet komt dat er op neer dat de Zele Zomert-activiteiten, wijkfeesten, schoolfeesten ... niet zullen doorgaan. De enige uitzondering die wordt gemaakt is voor sportwedstrijden die passen binnen de reguliere competities, tenzij de federale overheid de komende weken ook daar opnieuw meer beperkingen oplegt.

“Voor dergelijke initiatieven zullen de organisatoren steeds uitgenodigd worden voor overleg, zodat we er samen kunnen voor zorgen dat de organisatie maximaal COVID-proof kan verlopen”, besluit Knop.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP