Gemeente Gemeente Zele

Zachte zorg voor mensen met kanker

Voor mensen met kanker of andere chronische ziekten biedt LDC De Welle een specifiek aanbod aan: praatcafés, verwensessie, Re-fit, zorgmassage, yoga, psychosociale ondersteuning en lotgenotencontacten. In ziekenhuizen bestaat er al veel omkadering, in de thuisomgeving is het vaak nog een hele zoektocht om de gepaste zorg of ondersteuning te vinden. We streven ook naar een doorstroming naar het overige aanbod in De Welle. Zo kan je lotgenoten ontmoeten en bredere sociale contacten opbouwen. Op die manier vermijd je vereenzaming van zowel jezelf als patiënt als je omgeving.

Praatcafé

Tweemaandelijks op woensdagnamiddag

Een spreker met ervaring leidt een bepaald onderwerp in. Daarna kan er verder gepraat worden en eigen ervaringen uitgewisseld worden. Deze praatcafés zijn bedoeld voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. De thema’s sluiten nauw aan bij de problematieken rond kanker. Er worden ook ontspannende thema’s georganiseerd. Niet iedereen heeft steeds nood aan extra informatie of moeilijke thema’s.

14 u. - 16.30 u. | € 3,00 | inschrijven aan het onthaal

Re-fit

Om de twee weken op dinsdagnamiddag

Fitnessmomenten Re-Fit met verwensessie: lotgenotennamiddag met hand- of voetmassage voor mensen met kanker of andere chronische ziekten. Een zorgvrijwilliger begeleidt deze namiddag. Er is gelegenheid om op fitnesstoestellen op eigen tempo aan je conditie te werken.

14 u. - 16 u. | € 1,00 | inschrijven aan het onthaal

Yoga

Wekelijks op donderdagnamiddag

Gegeven door Philippe Gits, ervaren yogaleraar die ook voor de Stichting tegen Kanker yogalessen verzorgde voor kankerpatiënten, na de behandeling. Deze lessen staan open voor iedereen die te kampen heeft met vermoeidheid, spanningen, burn-out, chronische ziekten als CVS,  fibromyalgie, trauma’s of een moeilijk herstel.

15 u. - 16 u. | € 3,00 | inschrijven aan het onthaal

Zorgmassage

Wekelijks op dinsdag

Zorgmassage is een zachte vorm van lichaamsmassage. Je geeft zelf aan waar je wil gemasseerd worden, dus hoef je je kledij niet uit te trekken wanneer dit niet nodig is. Dit is je eigen vrijheid. Het is wel pure verwennerij voor lichaam én geest. Ontspannen tijdens of na je behandeling draagt bij tot een beter herstel. De massage duurt 1 uur. Breng drie badhanddoeken mee. Massage mogelijk om 9, 10 of 11 uur.

9 u. | € 1,00 | reserveren via 052 45 68 56 of dienstencentrum@zele.be

Huisbezoeken

Na herval, in herstel of palliatief

Onze zorgvrijwilligers doen ook huisbezoekjes in beperkte mate. Vaak gaat het over iemand die ons al bekend is, maar die in een te moeilijke periode zit om zelf nog deel te nemen aan de activiteiten.

Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Kloddelopers en enthousiaste vrijwilligers.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP