Gemeente Gemeente Zele

Zachte zorg

Babbelmoment zachte zorg

Tijdens het babbelmoment is iedereen welkom die recent of al even geleden, van dichtbij of onrechtstreeks, in aanraking is gekomen met een chronische aandoening. Hier is ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen, naar elkaar te luisteren of te steunen, maar even goed om eens hartelijk te lachen!

Wanneer je hier nood aan hebt, kan je ook even met een van de vrijwilligers apart gaan zitten om je verhaal of zorgen te delen. Eventueel helpt een handmassage om je hierbij te ontspannen.

  • elke 1ste en 3de dinsdag van de maand van 14 uur tot 16 uur (niet tijdens schoolvakanties)
  • LDC De Welle, Koevliet 3 – Loungebar
  • € 1 per sessie (inclusief koffie, thee of water)

Zorgmassage (voor patiënten met een chronische aandoening)

Zorgmassage is een aangepaste aanrakingstherapie die veilig is voor mensen met een chronische aandoening.

De massages worden gegeven door erkende zorgmasseurs met een specialisatieopleiding. Discretie, professionaliteit en beroepsgeheim zijn gegarandeerd.

Tijdens een kort gesprek peilen we naar jouw behoeften en mogelijkheden. Je kiest zelf welke lichaamsdelen gemasseerd worden.

De massage duurt ongeveer 1 uur en wordt uitgevoerd op een comfortabele massagetafel in een aparte ruimte. Er wordt gemasseerd met biologische olie.

  • elke 2de en 4de donderdag van de maand van 14 uur tot 15 uur of van 15 uur tot 16 uur
  • LDC De Welle, Koevliet 3 – zorglokaal
  • breng 3 grote handdoeken mee
  • € 1 per sessie

Gratis pet, muts of sjaaltje

Tijdens of na een behandeling treden vaak bijwerkingen op zoals haarverlies. Met de steun van de Kloddelopers kan je tegen omruiling van onderstaande bon een gratis mutsje of sjaaltje afhalen bij ons. Er is ook een assortiment petjes voor mannen voorzien.

  • elke donderdagvoormiddag na afspraak
  • LDC De Welle, Koevliet 3 – zorglokaal
  • breng je ingevulde bon mee

Praatcafé

6x per jaar organiseren we een lezing of workshop rond een thema dat gerelateerd is aan chronisch ziek zijn. Suggesties rond welk onderwerp een praatcafé kan georganiseerd worden zijn steeds welkom!

Huisbezoeken

Onze zorgvrijwilligers doen ook huisbezoekjes in beperkte mate. Vaak gaat het over iemand die ons al bekend is, maar die in een te moeilijke periode zit om zelf nog deel te nemen aan de activiteiten.

Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Kloddelopers en enthousiaste vrijwilligers.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP