Gemeente Gemeente Zele

Word buddy van een Oekraïner

Gepubliceerd op  wo 19 okt 2022
Gemeente Zele zoekt in samenwerking met Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Oost-Vlaanderen vrijwilligers (buddy’s) om Oekraïners wegwijs te maken in de buurt. De schrijnende problematiek is voldoende gekend. Maar jij kunt er écht iets aan doen als je buddy wordt.


Vluchtelingen staan voor de grote uitdaging om een nieuw hoofdstuk in hun leven op te bouwen. Als buddy sta je Oekraïners bij in hun zoektocht om zich veilig en thuis te voelen. We willen hen versterken in het maken van eigen keuzes en daarbij kan jij een actieve rol spelen.
Buddy’s ondersteunen vluchtelingen op verschillende levensdomeinen: uitbouwen van een netwerk, wegwijs maken in hun administratie, ontplooien van hun talenten, spreken van Nederlands, ontdekken van het vrijetijdsaanbod …


Buddy worden?

  • Je bent 18 jaar of ouder en taalvaardig. Je spreekt een mondje Engels. Russisch of Oekraïens is een pluspunt.
  • Je bent bereid om ongeveer 3 uur per week vrij te maken. Het is immers belangrijk dat je een band krijgt met de persoon die aan jou werd toegewezen.
  • Je bent mobiel en kan zelfstandig werken.
  • Je staat open voor vorming en feedback.

Wat kan je van CAW verwachten?

Het CAW biedt een professioneel onderbouwd kader: je wordt opgevolgd en ondersteund door een coach en deelt je ervaringen met andere buddy’s op een forum. Als vrijwillige buddy ben je verzekerd en krijg je een kilometervergoeding. Vorming, opleiding en tussentijdse gesprekken zorgen ervoor dat je optimaal inspeelt op de noden van de vluchteling.

Meer weten of meteen aanmelden?

Sofie Duyck | buddyoekraine@cawoostvlaanderen.be
09 432 01 54 | www.caw.be

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP