Gemeente Gemeente Zele

Wegen- en rioleringswerken Dr. Victor Van Cauterenstraat

Gepubliceerd op  vr 22 jun 2018
In de Dr. Victor Van Cauterenstraat - het deel tussen de Dr. A. Rubbensstraat en de Kloosterstraat - wordt een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Ook het wegdek en de straatverlichting worden volledig vernieuwd. De werken starten op 16 augustus 2018.

 

Het bestek, de plannen en de raming voor deze werken werden door de gemeenteraad goedgekeurd op 26 april 2018. Nv Certysterck uit Zele staat in voor het uitvoeren van deze opdracht.

 

Huidige stand van zaken

De nieuwe riolering is ondertussen aangelegd.

Momenteel is men gestart met de aanleg van de nieuwe wegenis. In de loop van volgende week wordt de fundering van de weg aangelegd, daarna volgt de effectieve wegverharding in betonstraatstenen.

De werken zullen vermoedelijk beëindigd zijn tegen eind oktober, indien de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien.

Fietsstraat

Na het aanleggen van de riolering en het wegdek, wordt de straat ingericht als fietsstraat. Auto's kunnen dan niet meer door dit gedeelte. De garages blijven wel bereikbaar.

 

Hinder

Het gedeelte van de Dr. Victor Van Cauterenstraat, vanaf de Dr. A. Rubbensstraat tot en met het kruispunt met de Kloosterstraat, zal voor de volledige duur van de werken afgesloten zijn voor voertuigen. De woningen blijven wel steeds te voet bereikbaar. De Kloosterstraat zal tijdelijk een doodlopende straat worden. De aannemer zal er alles aan doen om de hinder te beperken.

 

Meer info

Voor de buurtbewoners worden informatievergaderingen georganiseerd, waarop zij specifieke vragen kunnen stellen aan de aannemer en het gemeentebestuur.

Je kan ook steeds terecht bij de Dienst Openbare Werken, Markt 50 of stuur hen een mailtje via openbare.werken@zele.be.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP