Gemeente Gemeente Zele

Week van de mobiliteit | 16 tot 22 september

Gepubliceerd op  ma 12 aug 2019
De Week van de Mobiliteit staat in het teken van duurzame mobiliteit. Tal van initiatieven doen ons stilstaan bij ons verplaatsingsgedrag en laten proeven van de alternatieven. Wie de overstap maakt, ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen.

 

Initiatieven in Zele

 

Dinsdag 17 september (dinsdagmarkt)

Laat je fiets labelen

Tijdens de wekelijkse markt is Mo-Clean vzw aanwezig om je fiets te labelen. Het labelen is gratis en helpt je fiets bij diefstal of dergelijke sneller te identificeren. Handig toch!

Static show politie

Enkele medewerkers van de Politiezone Berlare-Zele voorzien een heuse static show met een politiewagen en een motorfiets. 

 

Vrijdag 20 september

Vrijdag 20 september is het Strapdag! Verschillende scholen motiveren leerlingen om zich op een gezonde manier naar naar school te verplaatsen. Kom met de fiets, te voet, het openbaar vervoer of deel een auto! 

 

Enquête

Wil jij jouw stem laten doorwegen op het mobiliteitsdebat? Dan is dit je kans! Hoe verplaats jij je meestal en wat is er in jouw buurt nodig zodat dit nog vlotter kan? Dat zijn vragen waarop Autodelen.net via een enquête bij alle inwoners een  antwoord wilt! Met die info kunnen ze aan de slag om na te denken over de mobiliteit van morgen. Deelnemen kan via: https://www.vvsg.be/Bevraging-mobiliteit-in-uw-buurt. Bovendien maak je kans op één van de tien bonnen ter waarde van 50 euro!

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP