Gemeente Gemeente Zele

Wat vind je in de bibliotheek?

In onze bibliotheek is er voor ieder wat wils! Je kan alles terugvinden in de catalogus

Volwassenenafdeling

In de afdeling fictie vind je alle romans terug. Een aantal romans zijn ook verkrijgbaar als dwarsligger, een klein formaat om handig boeken mee te kunnen nemen. Daarnaast zijn er ook een aantal graphic novels. In de afdeling non-fictie vind je informatieve boeken over allerhande thema’s, gaande van kookboeken en reisgidsen tot referentiewerken.

De bibliotheek beschikt eveneens over e-readers die je kan uitlenen mét de gewenste e-boeken.

In het taalpunt zijn alle taalcursussen verzameld, alsook de collectie ‘makkelijk lezen’, ‘daisyboeken’ en de ‘Wablieft-krant’. 

Jeugdafdeling

- Babyboekjes

- Kleuterboekjes

- Prentenboeken

- Informatieve boeken

- Leesboeken van 6 tot 14 jaar

- Young adults

- Cd's

- Dvd's

- Strips

Voor leerkrachten zijn er vertelkoffers en boeken in groot formaat. 

Speciale collecties

De bibliotheek richt zich ook tot kinderen en volwassenen die moeite hebben met het lezen van het Nederlands omwille van dyslexie, een visuele of auditieve beperking, concentratieproblemen, taalachterstand, een verstandelijke beperking, ...

- boeken met het keurmerk makkelijk lezen

- de Wablieft-krant

- taalcursussen

- info van 'Het Huis van het Nederlands'

- grootletterboeken

- luisterboeken

- Daisyboeken

- anderstalige boeken 

AVM-afdeling

Er is een ruim aanbod aan cd’s en dvd’s (films en series). 

Computergebruik

Er is gratis internet voor ieder lid vanaf 10 jaar. Je kan printen, kopiëren en enkele databanken raadplegen zoals de Biblion-databanken met info over auteurs, boeken en actuele onderwerpen. GoPress, de databank met kranten- en tijdschriftenartikels, is geïntegreerd in de catalogus. Ook thuis kan je hiervan gebruik maken. Ben je geregistreerd bij Mijn bibliotheek? Dan kan je krantenartikels opzoeken tot twee dagen eerder. De krantenartikels van vandaag en gisteren zijn enkel beschikbaar in de bib. 

Leeshoek

Hier staan kranten en tijdschriften ter inzage. Oudere kranten kunnen opgevraagd worden via GoPress of zijn beschikbaar in het magazijn. Bij de tijdschriften kan het meest recente nummer niet ontleend worden, maar wel de oudere nummers van het huidige jaar. Vorige jaargangen worden tevens bijgehouden in het magazijn. De beschikbaarheid hiervan kan je controleren in de catalogus

Interbibliothecair leenverkeer

Sedert 1 januari 2018 verzorgt Cultuurconnect de ondersteuning van de Vlaamse openbare bibliotheken voor het interbibliothecair leenverkeer (IBL).Werken die niet voorhanden zijn, kan het bibliotheekpersoneel bij andere openbare bibliotheken in België aanvragen voor de prijs van 3 Euro of bij wetenschappelijke bibliotheken voor de prijs van 8 Euro. Deze worden dan hier ter beschikking gesteld van de lener.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP