Gemeente Gemeente Zele

Watertips voor een spetterende zomer

Gepubliceerd op  di 21 jun 2022
Tijdens een warme zomer brengt water soms verfrissing. Dat water is natuurlijk niet gratis. Je betaalt 5,58 euro voor de levering, afvoer en zuivering van 1.000 liter drinkwater. Dat komt overeen met 20 keer een douche nemen of 100 keer de vaatwasser laten draaien. Water is dus niet goedkoop.


Met deze tips slaag je erin om in droge periodes (nog) zuiniger om te springen met het drinkwater:

  1. Een frisse douche is bij warm weer veel doeltreffender dan een bad. Een bad laten vollopen vraagt algauw 100 tot 150 liter drinkwater. Dat is een hoeveelheid waarmee je drie tot zelfs vijf keer kan douchen.
  2. De grond in je tuin opharken en hakken is even goed als tweemaal sproeien. Hierdoor breek je de harde laag. Dat houdt de grond luchtig en vochtig. Op die manier krijgt het onkruid ook geen kans. Mooi meegenomen, niet?
  3. Begiet jouw bloemen en planten op de minst warme ogenblikken van de dag, bijvoorbeeld ’s morgens vroeg of ’s avonds laat. Het water verdampt dan minder snel en je voorkomt ook beschadiging aan je planten. Waterdruppels bij zonneschijn werken namelijk als een vergrootglas waardoor jouw planten verschroeien.
  4. Was jouw auto met regenwater of sla gewoon een keertje over.

Meer tips?

www.dewatergroep.be/nl-be/drinkwater/weetjes-en-tips/water-besparen

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP