Gemeente Gemeente Zele

Vraag je voorlopig rijbewijs model 18 maanden online aan via Beldrive

Gepubliceerd op  ma 17 okt 2022
De FOD Mobiliteit en Vervoer digitaliseert verder. Vanaf maandag 17 oktober 2022 kunnen burgers hun aanvraag voor een voorlopig rijbewijs model 18 maanden online indienen via de applicatie BelDrive.

De federale overheid is voortdurend in beweging.  Na de Coronacrisis was het duidelijk dat de aanvraag van een rijbewijs diende aangepast te worden aan de nieuwe communicatiemogelijkheden en tegelijk zou beantwoorden aan ons milieu-engagement. Wie online een aanvraag doet, hoeft nog maar één keer naar de gemeente te komen om het voorlopig rijbewijs af te halen. In een latere fase zal het mogelijk worden gemaakt om ook het definitieve rijbewijs online aan te vragen. In de komende jaren zullen alle rijbewijsaanvragen in de applicatie worden opgenomen zodat alle burgers er gebruik van kunnen maken.

Hoe werkt BelDrive ?
Burgers kunnen de applicatie gebruiken via de website, door met hun smartphone de QR-code op de affiches in de examencentra en de rijscholen te scannen. Het voorlopig rijbewijs dient persoonlijk in de gemeente worden afgehaald om er zeker van te zijn dat het document bij de juiste persoon terechtkomt. Daarvoor is een visuele controle noodzakelijk.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP