Gemeente Gemeente Zele

Voorschools traject

Voor het eerst naar school? ROTZ wijst je de weg!

Voor het eerst naar school is een heel belangrijke stap in het leven van zowel het kind als de ouders. Het voorschools traject ‘Voor het eerst naar school? ROTZ wijst je de weg’ wordt tweemaal per jaar georganiseerd voor (groot)ouders van kinderen die bijna of pas naar school gaan. Elke ouder ontvangt een rugzakje met enkele leuke en leerrijke gadgets voor de instap in school.

Daarnaast zijn (groot)ouders ook heel erg welkom op onze infomomenten:

 • Je kleuter in beweging
  Samen spelen, samen bewegen helpt je kleuter in zijn motorische ontwikkeling. In deze sessie tonen Zeelse kleuterleidsters hoe je kleuter al spelend leert.
 • Taalontwikkeling, taalverwerving en meertaligheid
  Taal ligt aan de basis van het leven. Hoe verloopt de taalontwikkeling van mijn kindje? Wat kan de taalverwerving beïnvloeden? En wat is meertalig opvoeden precies? Gegeven door het Agentschap Integratie en Inburgering.
 • Opvoedingstips: Straffen en belonen: Hoe doe je dat?
  Op welke manieren kan je “straffen” en “belonen”? Hoe kan je als ouder gewenst gedrag stimuleren en ongewenst gedrag stoppen? Kinderpsychologe Kim van Puyvelde geeft opvoedingstips.
 • Waar is mijn potje? Over zindelijk worden en wat ouders kunnen doen.
  Van de pamper naar het potje. Hoe leer ik mijn kind op het potje gaan? Ouders en CLB bespreken samen tips rond zindelijkheidstraining.
 • Vlieg mee in de kleuterklas!
  Wil je als (groot)ouder graag eens een vlieg zijn in de kleuterklas? Hoe ziet een schooldag van je kleuter er uit? Zeelse kleuterleidsters vertellen er alles over. We sluiten het traject feestelijk af!

De infosessies gaan door van 9 uur tot 11.30 uur in Rotz, Markt 45.
Er is opvang voor de kinderen voorzien.
Deelname is gratis. Inschrijven kan via info@rotz.be of via 052 45 98 16.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP