Gemeente Gemeente Zele

Nieuwe sportinfrastructuur

Gepubliceerd op  vr 08 mrt 2019
Eind 2018 startten we met de bouwwerken van de nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur achter De Wiek. We laten jullie hier alvast kennismaken met het project, tonen jullie hoe de nieuwe infrastructuur er zal uitzien en brengen regelmatig een update.

 

Update 8 maart: eerste steenlegging 

Op 8 maart 2019 werd met de symbolische eerste steen gelegd. Vanaf nu zullen we beetje bij beetje het gebouw tot stand zien komen. Het complex zal verschillende zalen bevatten waar heel wat sportclubs hun gading zullen vinden. Ook de sportkampen - die bovendien worden uitgebreid - zullen hier doorgaan.

 

Update 22 mei: omgeving & belijning

Momenteel buigt het bestuur zich over de aanstelling van een ontwerper voor de omgevingsaanleg, de exploitatie en de invulling van de cafetaria. Ook alles rond belijning wordt nu bekeken. Op zondag 19 mei was het terrein ter gelegenheid van Openwervendag toegankelijk voor publiek. Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hier de video.

 

Naamkeuze

Begin 2020 opent het complex de deuren, er wordt dus ook al nagedacht over de naamkeuze. Het bestuur wil de inwoners hierbij betrekken. Heb jij een originele naam in gedachten? Ga dan naar https://www.zele.be/gezocht-naam-voor-nieuwe-sport-en-jeugdinfrastructuur en geef jouw voorstel door!

 

Ontwerp

De nieuwe infrastructuur zal onder andere een turn-, dans- en bokszaal bevatten, ruimtes voor rope-skipping en judo of karate, twee hallen voor het uitoefenen van verschillende zaalsporten, enzovoort. Er wordt ook een cafetaria voorzien zodat je na het sporten ook daar nog even kan ontspannen.

De bouwwerken worden uitgevoerd door verschillende partijen samen. Het bestuur schreef een Design & Build uit waarbij gekozen werd voor de combinatie van een architect en een aannemer samen. In ons geval zal dit DBI nv – DMI vastgoed nv zijn met onder andere Abetec architecten & ingenieurs nv, Juri nv, Democo nv en BurO Groen bvba.

Wil je het ontwerp en de indeling van de infrastructuur bekijken? Klik dan op onderstaande Powerpoint.

 

Meer info

Vrijetijdsdiensten
Dendermondebaan 8
052 45 98 34

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP