Gemeente Gemeente Zele

Update bouw nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur

Gepubliceerd op  ma 29 okt 2018
Eind dit jaar starten we met de bouwwerken van de nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur achter De Wiek. We laten jullie hier alvast kennismaken met het project, tonen jullie hoe de nieuwe infrastructuur er zal uitzien en brengen regelmatig een update over het project.

 

Update: Werken officieel van start!

Op 29 november werd met de symbolische eerste spadesteek het officiële startschot gegeven van de werken! Momenteel is men bezig met de grondfundering. Het gemeentebestuur heeft reeds uitgebreid overleg gehad met de verenigingen die gebruik zullen maken van de nieuwbouw aangaande plaatsing van de nutsvoorzieningen, data,...

Binnenkort wordt ook verder overleg gepleegd over de verdere uitvoeringsplannen zodat het project breed gedragen blijft.

Voorbereidende werken aan de gang

Met de aanvang van de voorbereidende werken is er een nieuwe stap gezet. De officiële start van de werken vindt plaats in de week van 27 november.

Infomoment werken jeugd- en sportinfrastructuur

Op maandag 19 november wordt om 19 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een infomoment georganiseerd. Dit moment is vooral bedoeld om buurtbewoners te informeren over hoe de werkzaamheden zullen verlopen. Ook is er een flyer bedeeld in de omliggende straten.

 

Ontwerp

De nieuwe infrastructuur zal onder andere een turn-, dans- en bokszaal bevatten, ruimtes voor rope-skipping en judo of karate, twee hallen voor het uitoefenen van verschillende zaalsporten, enzovoort. Er wordt ook een cafetaria voorzien zodat je na het sporten ook daar nog even kan ontspannen.

De bouwwerken zullen uitgevoerd worden door verschillende partijen samen. Het bestuur schreef een Design & Build uit waarbij gekozen werd voor de combinatie van een architect en een aannemer samen. In ons geval zal dit DBI nv – DMI vastgoed nv zijn met onder andere Abetec architecten & ingenieurs nv, Juri nv, Democo nv en BurO Groen bvba.

Wil je het ontwerp en de indeling van de infrastructuur bekijken? Klik dan op onderstaande Powerpoint.

 

Archeologisch onderzoek afgerond

Na het uitvoeren van de prospectie met ingreep in de bodem (zie foto) adviseerde ADEDE bvba geen verder onderzoek. Deze resultaten werden neergeschreven in een archeologisch verslag en bekrachtiging van het verslag door Onroerend Erfgoed kwam begin juni. Het archeologiehoofdstuk voor de site van de nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur is dus afgewerkt. Er is geen verder archeologisch onderzoek nodig.

 

Start bouwwerken

Verder heeft het bouwteam zich volop bezig gehouden met de vergunningsaanvraag. De omgevingsvergunning is in opmaak. Momenteel staat de start van de werken op de planning in het najaar van 2018.

 

Meer info

Vrijetijdsdiensten
Dendermondebaan 8
052 45 98 34

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP