Gemeente Gemeente Zele

Recht op toegang persoonlijk dossier

Via deze link kan je met behulp van jouw elektronische identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer je gegevens in het Rijksregister raadplegen. 

Zo kan je zien wie je gegevens geraadpleegd heeft in de voorbije zes maanden en kan je een aantal volwaardige uittreksels uit het bevolkingsregister afhalen. Indien er in je rijksregister eventuele fouten vermeld staan, kan je dit melden aan het Team Burgerschap.

Voor wie?

Het aanmaken van attesten via de toepassing Mijn DOSSIER zorgt voor een administratieve vereenvoudiging voor zowel de gemeenten als de burgers en heeft vele voordelen:

 • Gemakkelijker: je hoeft je niet te verplaatsen naar het gemeentehuis.
 • Sneller: je beschikt onmiddellijk over het attest en bent niet langer afhankelijk van de openingsuren van het gemeentehuis. Je kan het attest van thuis uit, 24 op 24 en 7 op 7 opvragen en meteen digitaal doorsturen naar de instantie die jou erom vroeg.
 • Goedkoper: Mijn Dossier en zijn certificaten zijn gratis.
 • Veiliger: Mijn Dossier levert digitale attesten af waarbij de handtekening op digitale wijze gecontroleerd kan worden.
 • Beter voor het milieu: het gebruik van digitale attesten vermindert het papierverbruik en minder verplaatsingen naar het gemeentehuis betekent minder vervuiling.

Hieronder vind je een overzicht van de tien attesten die nu beschikbaar zijn:

 1. Uittreksel uit de registers
 2. Attest van hoofdverblijfplaats
 3. Attest van hoofdverblijfplaats met historiek
 4. Attest van gezinssamenstelling
 5. Attest van leven
 6. Attest van Belgische nationaliteit
 7. Attest van kiesregister
 8. Attest van wettelijke samenwoning
 9. Attest van verblijfplaats om in het huwelijk te treden
 10. Attest van wijze van teraardebestelling en/of ritueel voor uitvaartplechtigheid

De attesten verkregen via ‘Mijn Dossier’ bevatten de digitale stempel van het Rijksregister en hebben bijgevolg dezelfde juridische waarde als attesten afgeleverd door de gemeente. De instanties die deze attesten opvragen, mogen deze digitale versie dus niet weigeren.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP