Gemeente Gemeente Zele

Techniekacademie Zele zoekt mentoren

Gepubliceerd op  ma 03 mei 2021
Wil je graag op een creatieve manier techniek overbrengen aan kinderen van 10 tot 12 jaar? Kan je je een paar uurtjes vrij maken op woensdagnamiddag (vanaf 29 september tot en met 15 december)? Dan ben jij misschien de (reserve)persoon die wij zoeken om ‘techniekmentor’ te worden in Zele.


De Techniekacademie kan je vergelijken met de Kunstacademie. Kinderen van 10 tot 12 jaar maken er via verschillende workshops kennis met de wereld van techniek. Hout, mechanica, elektriciteit, elektronica, chemie, bouw en robotica, het komt allemaal aan bod, weliswaar op het niveau van de kinderen. De workshops gaan door op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur of van 16 tot 18 uur en dit gedurende tien of twaalf sessies. Alles is voorzien: organisatie, materiaal, gereedschap, syllabi, PowerPoint, filmpjes, lokaal, een vormingsmoment waar de uit te voeren workshops worden gedemonstreerd en besproken, uitleg en tips via telefoon, mail, of ter plekke.

Techniekmentoren

Om de workshops in goede banen te leiden, zijn lesgevers nodig. Ze worden ook wel ‘techniekmentoren’ genoemd. Er zijn steeds twee techniekmentoren voor een groep van 20 kinderen. Een techniekmentor staat er dus niet alleen voor. Vrijwilligers kunnen studenten zijn, maar ook leerkrachten of gepensioneerden. Je hoeft zelf geen technische knobbel te zijn, de ‘goesting’ is veel belangrijker! Elke vrijwilliger kan rekenen op vorming en ondersteuning, een vrijwilligersvergoeding en een vergoeding voor vervoersonkosten.

Interesse?

Contacteer Team Samenlevingsopbouw | Markt 45, 9240 Zele
052 45 70 52 | samenleven@zele.be

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP