Gemeente Gemeente Zele

Streetart op parking site rijkswachtkazerne

Gepubliceerd op  ma 10 jun 2024
Sinds vorige week kleurt een nieuw streetart kunstwerk de muur van de nieuwe parking bij de oude rijkswachtkazerne.

Dit indrukwekkende kunstwerk is gemaakt door de gerenommeerde kunstenares Pink Panther Paints in samenwerking met Wallin', op verzoek van het gemeentebestuur van Zele. Dit werk markeert een belangrijke stap in de voortdurende inspanningen van de gemeente om kunst en cultuur te integreren in het dagelijkse leven van haar inwoners. Het kunstwerk is een prachtige combinatie van een gedicht van de Zeelse dichter Stijn De Paepe en de kleurrijke grafische kunst van Pink Panther Paints. Het doel van dit project is om kunst toegankelijk te maken voor iedereen in Zele en een boodschap van warmte en positiviteit te brengen.

Thomas Bauwens, schepen van cultuur en kunst, zegt: "Vanaf het begin van deze legislatuur wilden we meer kleur en kunst in het straatbeeld brengen. Na het beschilderen van elektriciteitskasten, het ophangen van historische foto's, en de oproep voor een nieuw beeldhouwwerk, is dit het volgende initiatief. We hopen dat dit kunstwerk de inwoners van Zele zal inspireren en blij maken. Het gedicht van Stijn De Paepe spreekt tot de verbeelding en nodigt uit tot reflectie. De kleurrijke en expressieve stijl van Pink Panther Paints springt meteen in het oog en geeft het gedicht extra kracht en diepte, waardoor een dynamische visuele ervaring ontstaat die jong en oud zal aanspreken. Het werk straalt een boodschap van warmte en positiviteit uit, wat hard nodig is in deze tijd."

Meer Kleur en Kunst in het Straatbeeld

Dit kunstwerk is onderdeel van een breder beleid van het gemeentebestuur om Zele te verfraaien met kunst en cultuur. In de afgelopen jaren heeft de gemeente verschillende initiatieven gelanceerd, zoals het beschilderen van elektriciteitskasten met levendige en creatieve ontwerpen, het ophangen van historische foto's op prominente plekken, en een oproep voor een nieuw beeldhouwwerk in het centrum. Al deze projecten hebben bijgedragen aan een levendiger en aantrekkelijker straatbeeld. Het nieuwe kunstwerk fungeert als een symbolische toegangspoort tot het binnenkort volledig vernieuwde centrum van Zele. Het is een uitnodiging voor alle inwoners en bezoekers om het centrum te ontdekken en te genieten van de nieuwe culturele en esthetische ontwikkelingen. Het gemeentebestuur is ervan overtuigd dat kunst een belangrijke rol speelt in het bevorderen van beleving van de Zelenaar en bezoekers aan onze gemeente en dat het, samen met de vergroening, bijdraagt aan het creëren van een aangename leefomgeving.

Naast het verfraaien van de openbare ruimte, streeft het gemeentebestuur ernaar om kunstprojecten zoals deze te gebruiken om gemeenschapszin te bevorderen. Door kunstwerken in de publieke ruimte te plaatsen, wil de gemeente gesprekken op gang brengen, mensen samenbrengen en een gevoel van trots en betrokkenheid creëren onder de inwoners van Zele.

We nodigen iedereen uit om het nieuwe kunstwerk te komen bekijken en te genieten van de prachtige combinatie van poëzie en beeldende kunst. Dit project toont aan dat kunst een belangrijke rol speelt in het verfraaien van de publieke ruimte en het bevorderen van gemeenschapszin. Het gemeentebestuur van Zele blijft zich inzetten voor meer kunst en cultuur in het straatbeeld, en dit kunstwerk is een stap in die richting”, besluit Bauwens

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP