Gemeente Gemeente Zele

Strappersbende schuift auto aan de kant

Gepubliceerd op  di 31 aug 2021
Lily Elle, Nanou, Ahmed, Emma, Jason, Fatima en Warre zijn dé gezichten van de Zeelse Strappersbende. Naar school stappen of trappen, en de auto aan de kant laten staan, het is best stoer. Samen met broer of zus, de buurjongen, het buurmeisje of vriendjes elke dag op pad gaan, dat is gewoon plezant.


Iedereen ligt wakker van verkeersveiligheid aan de schoolpoort. Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het gemeentebestuur heeft de ambitie om alle schoolomgevingen verkeersveiliger te maken. Die van Huivelde en Durmen werden tijdens de zomervakantie al aangepakt. Ook de aanlooproutes naar de scholen worden aangepakt. Daarbij wordt volop ingezet op de zichtbaarheid van de fietser, door onder andere fietssuggestiestroken of fietsstraten te voorzien.

De veiligheid aan de school is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Te vaak zien we dat ouders, die meestal niet ver van de school wonen, hun kinderen met de auto pal voor de schoolpoort afzetten. Dat is niet veilig. Als het van onze Strappersbende afhangt, komt daar verandering in. Zij willen hun klasgenootjes aansporen om vaker voor de fiets te kiezen, of te voet naar school te komen.

Lily Elle loopt school op de Gemeentelijke School en zit in het vierde leerjaar. Spelling is haar lievelingsvak. Met de fiets naar school gaan vindt zij echt plezant. Nanou woont niet ver van haar school in Avermaat. “Ik ga regelmatig met de fiets”, vertelt ze, “dat is wel leuk.” Jason probeerde al eens met de fiets naar school te rijden, maar viel en dat deed pijn. “Maar ik ga het zeker nog opnieuw proberen”, zegt hij. “Wij zijn onlangs naar Huivelde verhuisd”, weet Emma. “We wonen op vijf minuutjes wandelen van de school. Mijn zus en ik gaan te voet naar De Vlinderboom. Natuurlijk is dat fijn.” Ahmed zit net als Emma in het zesde leerjaar, maar op de Kouter-basis. Hij houdt van tekenen en muziek en verplaatst zich op verschillende manieren naar school. “Soms eens met de auto, maar even goed te voet, met de fiets of de step”, klinkt het. Warre is een wiskundekrak. Hij woont in Heikant op 500 meter van zijn school. “Ik ga alleen naar school”, zegt hij vastberaden. “Met de step of de fiets.” Fatima houdt ook van rekenen. Zij wordt met de auto naar school gebracht, maar wil later met de fiets gaan.

Gadget
Wil jij ook tot de Strappersbende behoren en een fijn Strappers-gadget bemachtigen? Overtuig je ouders om de auto aan de kant te schuiven en ga te voet, met de fiets, de step, skeelers, desnoods met de eenwieler, naar school.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP