Gemeente Gemeente Zele

Activiteiten en ontmoetingsmomenten

Spel- en ontmoetingsmomenten

Tijdens het spel- en ontmoetingsmoment slaan de (groot)ouders een babbeltje bij een heerlijke kop koffie terwijl de kinderen samen spelen. Je kan er jouw vragen en ervaringen delen met andere deelnemers en de gezinsondersteuners van ROTZ. Het spel- en ontmoetingsmoment staat open voor alle (groot)ouders van zowel pasgeboren baby’s, peuters en kleuters als grotere kinderen en gaat elke eerste woensdag van de maand door, van 10 tot 12 uur.

Samen zwanger

De komst van een baby is een spannende en ingrijpende gebeurtenis. Wil je goed voorbereid aan dit avontuur beginnen? Kom dan samen met je partner naar onze gratis inforeeks ‘Samen zwanger’. 

 1. Rond en gezond
  We bespreken het verloop van de zwangerschap en geven praktische info over kinderopvang, premies, het geboorteplan en zo veel meer.
 2. Het is zover!
  Een ervaren vroedvrouw praat over de bevalling en het verblijf in het ziekenhuis. Wat gebeurt er zoal met je lichaam tijdens de bevalling? Kies je voor borst- of flesvoeding? Wat moet je zeker weten over de verzorging van je baby?
 3. Goed om weten
  Na de bevalling ga je met je baby naar huis. Welke babyuitzet heb je nodig? Welke vormen van kraamzorg bestaan er? Hoe organiseer je het kraambezoek? Hoe vind je opnieuw evenwicht?

In samenwerking met Kind en Gezin, Vita Nova, Anja Baetens en AZ Sint – Blasius. Deze sessies gaan drie keer per jaar door in ROTZ, telkens van 19 tot 21 uur. De data worden tijdig gemeld via Facebook en de nieuwsberichten op deze website.

Samen naar de kleuterschool

 • Drie groepssessies voor ouders van schoolstarters.
  Binnenkort meer info.

Met Lola in het taalbad

De laatste twee weken van augustus kunnen anderstalige kinderen (van 5 tot 8 jaar) al spelend hun Nederlands opfrissen voor de start van het nieuwe schooljaar. Met Lola in het Taalbad vindt elk jaar plaats op één van de centrumscholen. 

Dit project is een samenwerking tussen Dienst Diversiteit, ROTZ – Huis van het Kind en het onderwijs.

Ander gezinsondersteunend aanbod

In ROTZ kan je deelnemen aan verschillende activiteiten en workshops zoals babymassage, knuffelturnen, Week van de Opvoeding, EHBO bij baby’s en kinderen, ... Er staan ook vaak verschillende infomomenten op de agenda. Ervaren sprekers komen dan vertellen over verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld het Groeipakket (de nieuwe kinderbijslag), kinderangsten, perfectionisme, meertalig opvoeden, ...

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP