Gemeente Gemeente Zele

Speelpleinen stappen mee in UiTPAS-verhaal

Gepubliceerd op  vr 08 jul 2022
Speelplein Pietieterken ging maandag van start. Marsupilami neemt de tweede vakantiemaand voor de rekening. Deze speelpleinen zijn de eerste jeugdverenigingen die instappen in UiTPAS. We vroegen hen waarom ze UiTPAS in hun speelpleinwerking integreren.

“Met het invoeren van de UiTPAS in onze werking hopen wij iedereen nog meer de kans te geven om bij ons te komen spelen en willen we graag aantonen dat de UiTPAS voordelen biedt voor het jeugdwerk in Zele!” klinkt het bij Wout van Speelplein Pietieterken.

Eenzelfde geluid bij Simoen van VP Marsupilami: “Wij zien hierin een aantal opportuniteiten. De kinderen die het financieel wat moeilijker hebben, kunnen via het kansentarief aan lagere prijzen komen spelen. UiTPAS biedt met de UiTdatabank en UiTinVlaanderen een heel gemakkelijk gecentraliseerd platform waarop wij zijn terug te vinden voor iedereen die activiteiten zoekt in en rond Zele. Ook mensen die niet voldoen aan het kansentarief, kunnen met een UiTPAS punten sparen en genieten daarbij van een extraatje.”

Zorgt de aansluiting bij UITPAS voor meer administratie?
“Nee”, zeggen Eline en Julie van Pietieterken,Het invoeren van de UiTPAS zorgt niet echt voor meer administratie. Er wordt enkel een extra mogelijkheid toegevoegd aan ons inschrijvingssysteem zodat we de UiTPAS kunnen registreren. De documenten voor de terugbetaling van de gemeente kunnen we op het einde van ons werkjaar makkelijk uit het systeem halen.”

“Het bedrag dat we voorschieten voor mensen met kansentarief krijgen we voor twee derden terug”, aldus Simoen van Marsupilami. “Iets meer werk, maar we zijn ervan overtuigd dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Via UiTPAS, en specifiek het kansentarief, willen we het speelplein zo toegankelijk mogelijk houden. Je kan met een UiTPAS aan kansentarief aan een lager tarief komen spelen, zonder dat iemand er iets van merkt. Je hoeft voortaan voor het speelplein geen verlaagd tarief meer aan te vragen bij de Sociale Dienst. Dit bespaart heel wat tijd.

Voor welke UiTPAS voordelen kan je sparen via jullie speelplein?
Bij het speelplein Pietieterken kan je deze zomer sparen voor Pietieterjetons waarmee je het vieruurtje kan betalen. Als je veel naar het Speelplein komt kan je sparen met de UiTPAS voor een super coole t-shirt van het speelplein”, zegt Jana.

“Alle kinderen die naar Marsupilami komen en punten sparen met UiTPAS kunnen deze omruilen voor koek- en drank-bonnetjes of een echte VP Marsupilami-t-shirt”, geeft Simoen nog mee.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP