Gemeente Gemeente Zele

Sociale koopwoningen Magdalenastraat

Gepubliceerd op  do 15 okt 2020
De Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij Dendermonde start in het voorjaar van 2021 met de bouw van vier ééngezinswoningen in de Magdalenastraat. De start van de verkoopsprocedure is gepland in het voorjaar van 2022.

Kandidaat-kopers

Kandidaat-kopers moeten voldoen aan de eigendoms- en verkoopsvoorwaarden om als sociale koper een woning te verwerven (te indexeren in 2021):

  • de kandidaat-koper bezit geen eigen woning of bouwgrond
  • het netto belastbaar inkomen mag niet hoger zijn dan € 61.059 voor gezinnen (€ 40.710,- voor alleenstaanden zonder personen ten laste). Dit inkomen kan nog verhoogd worden indien er personen ten laste zijn.
  • het netto belastbaar inkomen mag niet lager zijn dan € 9.725

Onder dezelfde voorwaarden kan je ook bij SBK-Dendermonde terecht voor een sociale lening. Deze lening financiert de aankoop van een sociale woning, de aankoop (met of zonder renovatie) van een woning, de renovatie van je woning of het behoud van je woning na relatiebreuk.

Wens je verdere informatie om je in te schrijven in het register van kandidaat-kopers? Zou je overwegen een sociale lening aan te gaan? Contacteer dan SBK-Dendermonde totaal vrijblijvend via:  

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP