Gemeente Gemeente Zele

Snelheidsremmers Driesstraat, Elststraat en Oude Kouterdreef (proefproject)

Gepubliceerd op  vr 26 jun 2020
Het gemeentebestuur heeft zich ertoe geëngageerd alles in het te werk stellen om de snelheid in onze straten zoveel mogelijk te remmen. Omdat dit geen eenvoudige opdracht is, kiezen we ervoor om een aantal concepten uit te testen vooraleer die ruimer uit te rollen.

Snelheidsremmers

In de Driesstraat, de Elststraat en de Oude Kouterdreef worden de 3 eerste opstellingen geplaatst waarbij de wegbreedte wordt versmald en een verkeersdrempel tussen deze insnoering wordt aangebracht. Fietsers kunnen hun weg veilig en comfortabel verderzetten, doordat naast de drempel een vlakke en voldoende brede fietsstrook behouden blijft.

Een dergelijke installatie wordt voorzien in de Elststraat ter hoogte van het huisnummer 135, in de Driesstraat ter hoogte van het huisnummer 210 en in de Oude Kouterdreef ter hoogte van het huisnummer 152.

Onderaan vind je de technische tekeningen van de geplande testopstellingen.

Vanaf 6 juli start ons Team Wegen & Logistiek met de uitvoering. Die zal maximaal 5 werkdagen in beslag nemen. Enige hinder is onvermijdelijk, maar zal beperkt blijven tot een tijdelijk parkeerverbod in de omgeving van de testlocaties en een tragere doorstroom van het verkeer voor de duur van de werken.

Evaluatie

We voorzien een testperiode van maximaal 6 maanden. Vooraleer de testopstellingen definitief te maken, organiseren we een buurtevaluatie. Daarvoor nodigen we de buurtbewoners tijdig uit. Aarzel evenwel niet om eventuele knelpunten vroeger te melden via mobiliteit@zele.be. Zo kunnen we ook tussentijds ingrijpen wanneer dat nodig zou zijn.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP