Gemeente Gemeente Zele

School in zicht van start in Zele

Gepubliceerd op  zo 24 okt 2021
In 2022 gaat School in zicht voor het eerst van start in Zele. School in zicht roept op om meerdere scholen in je buurt te leren kennen – óók degene waar je misschien nog niet veel over hoorde, of waar je nog geen mensen kent. Ze zouden je wel eens aangenaam kunnen verrassen.

Zo bouwt School in zicht samen met ouders aan buurtscholen met een evenwichtige sociale mix. School in zicht is een samenwerking met LOP (Lokaal Overleg Platform) basisonderwijs Zele.

Is je kindje geboren in 2020 en ben je op zoek naar een kleuter- of basisschool in de buurt? Dan kan je je inschrijven voor een infoavond met scholenmarkt of deelnemen aan een buurtwandeling.

Infoavond
Maak kennis met alle scholen in Zele en stel je vragen aan directie en ouders die al een kind hebben op de school. Bovendien ontdek je hoe het aanmeld- en inschrijvingssysteem werkt en ontmoet je andere geïnteresseerde ouders uit jouw buurt.

• 25 januari 2022 om 20 uur
• raadzaal gemeentehuis, Markt 50
Buurtwandelingen
Bezoek meerdere scholen in jouw buurt, samen met andere ouders. Je krijgt een unieke blik op het schoolleven tijdens de lesuren. Op zowel 10 als 11 februari 2022 kan je in de voor- en/of namiddag deelnemen aan een buurtwandeling. Kijk op onze website welke wandeling in jouw buurt doorgaat. Schuif voor of na de wandeling aan bij een broodjeslunch (Raadzaal Gemeentehuis – Markt 50) en ontmoet andere gezinnen uit je buurt.

• 10 en 11 februari 2022 

Inschrijven voor een van deze activiteiten kan doe je via www.schoolinzicht.be of bel naar 03 270 38 05.

 

Charlotte & Ben, ouders van Lily en Arthur kozen bewust voor een buurtschool. “Een van de grote voordelen van een buurtschool is dat je kinderen  vrienden in de buurt maken. Ook als ouder leer je  andere ouders en/of buren kennen aan de schoolpoort. Uiteraard is het heel fijn om te voet of met de fiets naar school te gaan. In onze buurtschool staan ouders heel dicht bij de school en de leerkrachten. Er is veel ruimte voor ouderparticipatie.”
Fatima & Soundiata, ouders van Mamoudou, Aminata en Aly erkennen ook de troeven van een buurtschool, de goede en informele contacten met de juffen bijvoorbeeld. “Onze kinderen voelen zich thuis op school. Wanneer er een probleem is doen de leerkrachten en directie alles wat nodig is om het te verhelpen.”
Veerle & Bart, ouders van Jakob en Nina: Onze buurtschool is vlot bereikbaar. We kunnen te voet of met de fiets naar school. Via de school leren de kinderen gemakkelijker vriendjes kennen in de buurt en worden er samen vrijetijdsactiviteiten gekozen. De sociale contacten gaan verder dan de schoolpoort. Door een goede werking van het oudercomité krijg je als ouder het gevoel om samen met leerkrachten en andere ouders mee school te mogen maken.
Duygu & Ilker, ouders van Eslem en Simay: Het grote voordeel van een buurtschool is dat het heel dichtbij huis is. We kunnen er met de fiets of te voet naar toe. Als de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze zelfstandig naar school gaan. Er is een goede communicatie met de leerkrachten op school. Hierdoor weten en zien we dat onze kinderen graag naar school gaan.
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP