Gemeente Gemeente Zele

Zele, 15 jaar vurig voor Roparun

Gepubliceerd op  vr 03 mei 2019
Op zondag 9 juni ontvangen we de verschillende teams van Roparun in onze gemeente. Het thema dit jaar luidt 'Zele, 15 jaar vurig voor Roparun'. We hopen op alweer een succesvolle editie met tal van versierde gevels en een massale opkomst. Verkleed je als coole brandweerman of grappige lucifer!

 

Wat is Roparun?

Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zijn in het Pinksterweekend in de weer om geld in te zamelen voor mensen met kanker. De stichting Roparun ontstond in 1992. Meer informatie over het evenement vind je op www.kloddelopers.be en  http://www.roparun.nl/.

 

Wanneer?

Dit jaar gaat Roparun door op zondag 9 juni. Rond 15 uur start op het Fontienhof en het marktplein de randanimatie en rond 20 uur passeren de eerste lopers en fietsers door de centrumstraten van Zele.

 

Waar?

Het parcours loopt dit jaar langs Rinkhout. Op het marktplein wordt door de gemeente een tent geplaatst om de vele feestvierders te ontvangen en aan het Fonteinhof wordt een tribune voorzien. Verder organiseren heel wat verenigingen en bewoners activiteiten op en rond het parcours.

 

Verkoop t-shirts

Vanaf 21 mei kan je op de wekelijkse markt t-shirts verkrijgen. Vanaf zaterdag 8 juni vind je ze ook in de feesttent op het marktplein.

 

OPROEP 

Loop jij ook over van ideeën om er die dag een vurig Zele van te maken? Vergeet dan zeker niet om enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zo is het gebruik van fakkels, vuurkorven, open houtvuren en vuurwerk verboden. We wensen je een vurig, maar bovenal veilig Roparunfeest!

 

Meer info

Dienst Evenementen
evenementen@zele.be | 052 45 99 64

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP