Gemeente Gemeente Zele

Roparun keert eindelijk terug naar Zele

Gepubliceerd op  ma 09 okt 2023
De Roparun keert in 2024, na vijf jaar, terug naar Frankrijk. Voor de komende editie kan iedereen zich weer opmaken voor de mooiste estafetteloop door Frankrijk, België en Nederland.

Dat betekent dat in het pinksterweekend ook Zele terug op één van de twee  parcours ligt, want dat systeem dat de voorbije jaren gehanteerd werd, blijft behouden. Kortom, het Zeelse Roparunfeest is terug.

De deelnemende teams vertrekken vanuit vanuit Clastres dichtbij Saint-Quentin, zo'n 150 kilometer ten noorden van Parijs.
“Ons geduld werd op de proef gesteld”, stelt de voorzitter van de Kloddelopers, Jan Van den Berghe. “Maar met veel enthousiasme hebben we net vernomen dat Roparun terug start in Frankrijk. De Kloddelopers kijken er zo naar uit om in Pinksterweekend van 2024, na vijf jaar, terug in Frankrijk te kunnen starten. Nog veel belangrijker is natuurlijk dat we samen met de andere Roparun-teams van Route Zuid, terug door Zele mogen lopen en zullen kunnen genieten van de Zeelse ambiance en supporters. De voorbereidingen voor een Fiesta Mexicana in Zele kunnen starten, het thema dat gekozen was voor het coronajaar 2020 en dat we nu eindelijk kunnen gebruiken.”

“Met dit nieuws kunnen we alleen maar erg blij zijn”, reageert schepen van evenementen Jos Withofs. “De burgemeester en ik hadden de afgelopen maanden verschillende contacten met de Kloddelopers en de Nederlandse organisatie met de betrachting Roparun terug door Zele te laten komen. Eerder dit jaar spraken we in Rotterdam nog met de directeur en de voorzitter van de Roparunstichting. Zij verzekerden ons dat ze alles in het werk zouden stellen om opnieuw in Parijs te kunnen starten, maar dat alles afhankelijk was van het vinden van een geschikte startplaats. Geen sinecure nu Parijs de Olympische Spelen ontvangt. Dat is uiteindelijk toch gelukt. Alle lof naar de Roparunstichting voor de inspanningen die zij daartoe hebben geleverd. We starten de voorbereidingen zo snel mogelijk, zodat we in het Pinksterweekend 2024 terug kunnen samenwerken voor het goede doel, en als vanouds een groot volksfeest bouwen.”

“Vier jaar geleden schreven we ons in voor de Roparun 2020. Volgend jaar zullen we eindelijk voor de eerste keer in Frankrijk kunnen starten en door Zele lopen!”, zegt Simon Moreels van de Gratielopers. “We starten vandaag meteen met onze voorbereiding op de Roparun 2024 en we kijken nu alvast uit naar het enthousiasme langs de Zeelse straten op het parcours. Tot zondag 19 mei 2024!”

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP