Gemeente Gemeente Zele

Wat groeit er tussen Lange Akker en Drieputtenstraat?

Gepubliceerd op  ma 14 dec 2020
Nu De Klodde in gebruik is, kan de oude sporthal afgebroken worden, samen met het aanpalend leegstaand winkelpand. De sloop is voorzien voor de tweede helft van 2021. En dan is het tijd voor iets nieuws …


61 woongelegenheden met ondergrondse parking voor 73 voertuigen worden opgetrokken aan de Lange Akker. Op vraag van de buurtbewoners leggen we ook aan de kant van de Drieputtenstraat een buurtparking aan. Auto’s blijven dus altijd aan de rand van het gebied. De  open ruimte die nu verscholen ligt tussen de oude sporthal en de huizen in de Drieputtenstraat, blijft behouden en wordt met veel groen en water ingericht voor ontspanning. Bovendien zullen wandelaars en fietsers vanuit de Drieputtenstraat kunnen doorsteken naar de Lange Akker en verder naar de Koevliet.

Wat we nu hebben, is een masterplan: een plan dat de grote lijnen en principes vastlegt. De ontwerpers van VELD en Atelier Horizon hebben hier samen met ons enthousiast aan gewerkt. We gingen met hen in zee na een grondige selectieprocedure, begeleid door het Team Vlaams Bouwmeester. Hoe en op welke termijn we dit project zullen waarmaken, onderzoeken we in de komende weken. We houden jullie op de hoogte!

Meer weten? Op 26 augustus 2020 is het project online voorgesteld door de burgemeester en de ontwerpers. Deelnemers konden reageren en vragen stellen. Je kan het filmpje nog steeds bekijken op onze Facebookpagina (Gemeente Zele).

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP