Gemeente Gemeente Zele

Project Groene Stroom: geef je mening!

Gepubliceerd op  vr 02 mrt 2018
De opzet van dit project is het kerngebied van Zele te versterken met meer groen en ruimte waarin mensen zich makkelijk te voet of met de fiets kunnen verplaatsen. Maar het centrum moet ook bereikbaar blijven en iedereen moet er baat bij hebben. En net daarom hebben we ook jouw mening nodig!

 

Het project

Een gemeente aan een stroom heeft troeven. Een stroom trekt mensen en activiteiten aan. De ambitie is om een groene stroom door de kern van de gemeente te laten vloeien. In Zele is de Schelde een groene stroom. Met het open landschap en de Durmeboorden is er zo een sterke groene gordel.

Groen staat voor levendig, veilig, duurzaam en gezond. Mooie doelstellingen, maar hoe maak je die concreet? Daarvoor laten we ons begeleiden door het ontwerpbureau Stramien. Samen met hun partners verkennen en onderzoeken zij de gemeente. Daarna gaan zij in dialoog met het gemeentebestuur en met iedereen die zich betrokken voelt.

Dit is maatwerk en daar zal Stramien voor instaan. Van Sint-Ludgeruskerk tot Zandberg en station, van de Kouterkerk tot aan de Markt, dat is de as van de groene stroom, die ook verschillende zijtakken heeft. De belangrijkste daarvan is de zorgzone Koevliet.

Zo verwoordt Stramien het: "Het centrum van Zele kan niet in één keer ontwikkeld worden, dergelijke vernieuwing gaat stapsgewijs en heeft draagvlak en tijd nodig om tot het gewenste resultaat te komen".

Geef je mening!

Begin 2018 werkte Stramien de visie- en ambitienota rond het project af. De nota is het resultaat van het werk van Stramien en partners die zich baseerden op hun onderzoek en de input die ze kregen vanuit een klankbordgroep en stuurgroep.

Het gemeentebestuur van Zele wil ook jouw mening over dit project. Je kan de nota in onderstaande bijlage lezen en via het e-loket je mening geven.
Opgelet! Het gaat niet om een goedgekeurd beleidsdocument, maar om een basis voor verder onderzoek en participatie. We zijn heel benieuwd naar jullie reacties!

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP