Gemeente Gemeente Zele

Poëzieweek eert samen-zijn

Gepubliceerd op  di 22 dec 2020
De Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels, media … Iedereen doet mee! Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari.

We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onderuit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’.

We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en voor inclusie.

Meer info
Ook de bib laat de poëzieweek niet zomaar aan zich voorbijgaan. Meer informatie hierover volgt nog op de Facebookpagina van de bib (https://www.facebook.com/BibliotheekZele) of kom eens langs in de bib in de laatste week van januari.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP