Gemeente Gemeente Zele

Personenalarmsysteem: Zelfstandig thuis wonen en toch hulp binnen bereik

Gepubliceerd op  di 22 dec 2020
Woon je alleen? Heb je angst om te vallen of voel je je niet meer zo veilig thuis en wil je toch altijd hulp binnen bereik? Dan is een personenalarmsysteem (PAS) vast iets voor jou. Je blijft in je eigen vertrouwde omgeving wonen op een veilige manier.

In geval van nood kan je, via het draadloos zendertje, alarm slaan. Je komt onmiddellijk in contact met de alarmcentrale die dag en nacht bereikbaar is, ook op zon- en feestdagen. De alarmcentrale zorgt ervoor dat, indien noodzakelijk, iemand snel ter plaatse komt om je te helpen en om jouw huisarts of familieleden te verwittigen.

Vele ziekenfondsen en thuiszorgdiensten bieden een dergelijk PAS-systeem aan. Voor meer informatie of een aanvraag neem je contact op met:

 

Contact tussen bewoners De Meander en familie dankzij 14 nieuwe tablets

Met Vlaamse steun schonken drie organisaties – Deloitte, Close the Gap en VUB – veertien tablets aan het Woonzorgcentrum De Meander. Dankzij die tablets kunnen de bewoners van De Meander, om de eenzaamheid in deze coronatijden tegen te gaan, op een digitale manier contact maken met hun familie en vrienden. Het project kreeg de naam Virtual Hugs, virtuele knuffels mee.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP