Gemeente Gemeente Zele

'Rijkswachtparking' in gebruik

Gepubliceerd op  wo 20 dec 2023
De al bestaande parking in de Drieputtenstraat werd uitgebreid in de richting van de Kouterstraat. Daar werd de rijkswachtkazerne gesloopt om plaats te maken voor meer parkeergelegenheid: de parkeercapaciteit werd er gevoelig uitgebreid van een 60-tal naar 95 parkeerplaatsen.


De fietsveiligheid ter hoogte van de kazerne verhogen was een prioriteit. Door deze uitbreiding
konden er enkele parkeerplaatsen rechtover de site verwijderd worden, waardoor er meer ruimte vrijkwam voor fietsers en voetgangers. Met dit project slaan we drie vliegen in één klap: we reorganiseren het parkeren vlakbij onze winkelkern, we verhogen de veiligheid voor fietsers en voetgangers op één van de gevaarlijkste fietspunten in onze gemeente en we starten met de verfraaiing van de Kouterstraat door de groene aanplanting op de site. De ‘rijkswachtparking’ is sinds eind november in gebruik. In- en uitrijden doe je via de Drieputtenstraat.

De komende maanden wordt nog verder werk gemaakt van het aanbrengen van verlichting, laadpalen voor elektrische wagens, signalisatie en camerabewaking. Om de link van de parking met de handelskern te versterken zal ook een dubbele rijrichting worden ingevoerd tussen de uitrit van de parking in de drieputtenstraat en het kruispunt met de Kouterstraat.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP