Gemeente Gemeente Zele

Opportuniteitsadvies bij opstart nieuwe kinderopvang

Gepubliceerd op  di 22 nov 2022
Wie een groepsopvang voor baby’s en peuters wil starten of uitbreiden in Zele, dient naast een vergunning bij het Agentschap Opgroeien ook een opportuniteitsadvies aan te vragen bij het lokaal bestuur.

Het lokaal bestuur heeft hiervoor in samenwerking met het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) een leidraad met criteria vastgelegd. 

Het lokaal bestuur en het Lokaal Overleg Kinderopvang vinden het belangrijk om al voor de start van een opvanglocatie kennis te maken en in dialoog te gaan met een potentieel nieuwe organisator. Daarom wordt sterk ingezet op kennismakingsgesprekken waarbij de gemeentelijke diensten nieuwe organisatoren informeren en ondersteunen.

De leidraad voor het aanvragen van een opportuniteitsadvies en het aanvraagformulier is terug te vinden op de website van Gemeente Zele: https://www.zele.be/opportuniteitsadvies-kinderopvang.

Schepen van kinderopvang, Tineke Lootens: “Als lokaal bestuur willen we kinderopvangorganisatoren ondersteunen wanneer ze nadenken om een nieuwe groepsopvang te starten of verder uit te breiden. Belangrijk is hierbij elkaar in dialoog vooraf beter te leren kennen, te informeren en te ondersteunen waar nodig, zodat we samen het kwaliteitsvol kinderopvangaanbod in Zele hopelijk kunnen uitbreiden en versterken, want dit is zo nodig. Vanuit een één-loket functie hopen we hierbij ook naar klantvriendelijkheid een snellere en betere service te kunnen geven met onze interne diensten en elk hun expertise.”

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP