Gemeente Gemeente Zele

Laad je elektrische wagen op in Zele

Gepubliceerd op  di 05 dec 2017
In samenwerking met Eandis werden twee laadpalen voor elektrische wagens geïnstalleerd in Zele. Je kan je hybride wagen vanaf nu opladen op de Markt en in de Dr. A. Rubbensstraat.

 

Waar?

Je vindt de eerste twee publieke laadpalen op volgende locaties: 

  • Dr. A. Rubbensstraat (ter hoogte van huisnummer 74)
  • Markt (ter hoogte van het Argenta-kantoor)

Aan elke laadpaal kunnen twee wagens tegelijkertijd opladen. De laadpalen werden geïnstalleerd in samenwerking met Eandis en tegen 2020 zullen er in totaal zes laadpalen staan in Zele.

 

Hoe gebruiken?

Volg de onderstaande stappen om je wagen op te laden aan één van de publieke laadpalen in Zele (zie ook schema onderaan deze pagina):

  1. Zijn de ledlichtjes aan de laadpaal groen? Dan is de paal beschikbaar.
  2. Verbind je auto met de laadpaal. Gebruik hiervoor je eigen laadkabel. Tijdens het laden wordt de stekker automatisch vergrendeld.
  3. Activeer de laadpaal met je laadkaart of met de app.
    1. Een laadkaart kan je verkrijgen bij alle erkende aanbieders. Via de website van Allego vind je enkele van die aanbieders: https://www.allego.be/e-rijders/opladen/welke-msp-kan-ik-kiezen/
    2. Je kan ook laden met een app. Hiervoor moet je je inschrijven bij een erkende aanbieder. De app maakt het mogelijk om laadsessies aan je creditcard te koppelen.
  4. Veranderen de ledlichtjes van groen naar blauw? Dan is je auto aan het opladen. Je kan de laadtoestand volgen via smartphone.

 

Parkeren aan laadpalen

Deze regeling geldt momenteel in Zele: als je je wagen aan het opladen bent, moet je geen parkeerticket nemen of parkeerschijf plaatsen zolang de auto oplaadt. Van zodra je de parkeerplaats gebruikt zonder je auto op te laden, moet je uiteraard wel een parkeerticket nemen of je parkeerschijf leggen, afhankelijk van de zone.

 

Meer info

www.allego.be
www.eandis.be/nl/klant/duurzame-mobiliteit

 

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP