Gemeente Gemeente Zele

Op zoek naar een basisschool? Leer Zeelse scholen kennen via School in zicht

Gepubliceerd op  ma 19 dec 2022
Ouders die hun kindje voor de eerste keer moeten inschrijven in een basisschool, staan voor een moeilijke keuze. Scholen vergelijken en bepalen waar een kindje het beste past en kan groeien, is niet evident.

School in zicht helpt ouders in deze spannende zoektocht, door hen te laten kennismaken met het volledige scholenaanbod in Zele. Tijdens de School in zicht-activiteiten ontmoeten ouders directies persoonlijk, krijgen ze een inkijk in de klassen en leren ze andere ouders kennen, die ook een school in de buurt zoeken.

School in zicht staat ervoor dat scholen een weerspiegeling van de buurt vormen. Daarom motiveert School in zicht ouders om een kijkje te nemen in de scholen in de buurt. Een buurtschool heeft namelijk talrijke voordelen. Door een school vlakbij huis te kiezen, hoeven ouders niet meer in de file te staan. Meestal kunnen ze zelfs gewoon met de fiets of te voet naar school. Ook leren ze ouders en kinderen uit de buurt kennen, waarmee buiten de schooluren kan worden afgesproken. Ouders die kiezen voor een buurtschool bouwen mee aan een sociale mix in de Zeelse scholen en aan samenhang in de ruimere buurt. Of om het te zeggen met de woorden van Tineke Lootens, schepen van Onderwijs: “Een school biedt zoveel meer kansen dan enkel onderwijs.”

Dankzij School in zicht ontmoeten ouders de scholen in de buurt. Door persoonlijk in contact te komen met de leerkrachten en directies, slagen ouders erin een onderbouwde schoolkeuze te maken voor hun kindje.

De activiteiten van School in zicht

Infoavond met scholenmarkt

Tijdens de Infoavond met scholenmarkt krijgen ouders de kans om scholen te ontmoeten via de scholenmarkt. Ze kunnen spreken met directies, leerkrachten én ouders die al een kindje in die school hebben. Zo kunnen ouders scholen leren kennen vanuit verschillende invalshoeken. Verder wordt het aanmeld- en inschrijvingssysteem toegelicht door een deskundige van het LOP (Lokaal Overlegplatform). De Infoavond vindt plaats op dinsdag 17 januari om 19.30 uur in de GC De Wiek.

Inschrijven via www.schoolinzicht.be/zele

 

Buurtwandelingen (met lunch)

Om te weten of er een klik is met een school, is het belangrijk de school ter plekke te zien. Daarom kan je via de Buurtwandelingen verschillende Zeelse scholen na elkaar bezichtigen. Dit gebeurt tijdens de schooluren, zodat de school ‘in actie’ wordt gespot. Via de Buurtwandelingen krijgen ouders niet alleen de kans verschillende scholen in een (halve) dag te bezoeken, maar ook om gezinnen uit de buurt te ontmoeten en samen met de andere ouders een lunch te nuttigen. Deelnemen kan op vrijdag 27 januari in de voor- en/of namiddag. Het vertrekpunt is steeds één van de deelnemende scholen.

Deelnemende scholen leren kennen, wandelingen bekijken en inschrijven kan via www.schoolinzicht.be/zele

 

Over School in zicht

De vzw School in zicht wordt gefinancierd door het Departement Onderwijs en het Agentschap Inburgering en Gelijke Kansen. School in zicht is reeds sinds 2006 actief in verschillende basisscholen in Vlaanderen en streeft naar een evenwichtige sociale mix op kleuter- en basisscholen. Dit jaar gaat School in zicht voor een tweede keer door in Zele.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP