Gemeente Gemeente Zele

Omgevingsaanleg De Wiek en De Klodde in de startblokken

Gepubliceerd op  vr 19 feb 2021
De Zandberg en de onmiddellijke omgeving ervan ondergaan de komende jaren een ingrijpende metamorfose. We vormen de buurt om tot een groene oase, een aangename ontmoetingsplek in hartje Zele. Starten doen we met de omgevingsaanleg van De Wiek en De Klodde.


Aan de voorkant van De Wiek krijgt het terras van Foyer De Wiek een fikse opsmukbeurt. Je zal er kunnen genieten van een fijn drankje in een groener kader.

Eén van de blikvangers van het project wordt de door groen omgeven theatertuin achteraan De Wiek: een plek met een podium, uitermate geschikt voor culturele buitenactiviteiten.

Tussen De Wiek en De Klodde wordt een cirkelvormige ‘kiss and ride’ aangelegd. Die vermijdt onnodig autoverkeer rond de sporthal en laat ouders toch toe hun kinderen veilig af te zetten.

Aan de voorkant en de zijkant van De Wiek komen een heleboel fietsparkeerplaatsen te staan. Naast de theatertuin, tussen De Wiek en De Klodde, bouwen we een ruime overdekte fietsenstalling. Op die manier willen we iedereen er zoveel mogelijk toe aanzetten onze vrijetijdssite met de fiets te bezoeken.

Parkeerplaatsen voor wagens worden voorzien aan de voor- en de zijkant van De Klodde, kant Rotstraat. Wagens zullen er in één richting rond De Klodde moeten rijden, om te vermijden dat er onveilige situaties ontstaan bij de ingang.

EN DAARNA ...
Eens de omgevingsaanleg van De Wiek en De Klodde is afgerond volgt een tweede fase waarbij we de Zandberg zelf grondig aanpakken. Deze fase zal gepaard gaan met de aanleg van een ondergrondse parking. In een derde fase tenslotte hopen we op termijn het binnengebied tussen de Dendermondebaan, Ommegangstraat en Rotstraat te kunnen ontwikkelen tot een groen recreatiepark voor het ganse gezin. Allemaal met hetzelfde doel: een oase creëren waar Zelenaars elkaar kunnen ontmoeten in een zuurstofrijke omgeving.

Meer info: Team Omgeving - ruimtelijke ordening | 052 45 98 38

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP