Gemeente Gemeente Zele

Update werken industrieterrein Lokeren

Gepubliceerd op  wo 18 sep 2019
In de Nieuwe Straat in Lokeren zijn werken gestart die een aantal maanden zullen duren. Omdat deze werken ook een ernstige impact hebben voor het verkeer vanuit Zele kan je hier steeds terecht voor alle informatie en de nodige updates.

 

Update 2 - 18/09/2019

Door de werken is er een fietsonveilige situatie ontstaan ter hoogte van het kruispunt Heikantstraat/Brandstraat. Die is in grote mate het gevolg van sluipverkeer richting E17. Om onze fietsers te beschermen: gebruik de gewestwegen.

De Lijn voert tot het einde van de werken een wijziging door op lijn 68.

Niet-bediende haltes zijn: Lokerhoutstraat, Bokslaarstraat, Everslaarstraat (Lokeren), Vlietstraat, Kerk Heikant, Heikant, Hoogstraat, Groenlaan en Wezepoel (Zele).

Vervanghaltes zijn: H. Hartlaan (Lokeren) en Wezepoel beide richtingen (Zele).

Update 1 - 17/09/2019

Stad Lokeren is begonnen met de realisatie van het wegenis- en rioleringsproject Industriepark E17/4. In de Nieuwe Straat wordt een tunnelconstructie gebouwd waardoor er geen toegang mogelijk is voor verkeer. De werken zullen een vijftal maanden duren en er is een omleiding voorzien via de Heikantstraat.

Er worden een aantal pistes onderzocht om het kruispunt Heikantstraat/Brandstraat fietsveiliger te maken. Tot daarover uitsluitsel is, slaan de politiekorpsen de handen in elkaar om de fietsveiligheid te waarborgen. Ze begeleiden het verkeer op de uren dat veel scholieren langs de fietssnelweg van en naar school rijden. Ook de provincie, beheerder van de fietssnelweg, wordt uitgenodigd mee te zoeken naar oplossingen voor een permanent conflictvrij kruispunt.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP