Gemeente Gemeente Zele

Zele biedt fietsers rugdekking

Gepubliceerd op  vr 09 aug 2019
Zele wil een veilige fietsgemeente worden. Het nieuwe bestuur stipte fietsveiligheid aan als één van haar beleidsprioriteiten. In afwachting van een globaal fietsplan, worden alvast kleine ingrepen gedaan die fietsers in het verkeer beter moeten beschermen.

 

Eén van die ingrepen is het plaatsen van 'rugdekking' op plaatsen waar een gescheiden fietspad eindigt en fietsers hun weg moet verderzetten op de rijweg. 

Schepen van Fiets, Pieter Herwege, licht toe: "Er wordt momenteel druk gewerkt aan een masterplan. Dit masterplan moet ervoor zorgen dat verplaatsingen met de fiets in Zele aangenaam, comfortabel, maar vooral veilig zijn. We zoeken en bedenken oplossingen voor zowel op korte als lange termijn. We willen echter niet wachten op het globale plan. Met kleine ingrepen kunnen we de veiligheid voor fietser immers al bevorderen."

Daarmee doelt schepen Herwege op de opstellingen die momenteel werden aangebracht bij het uitrijden van Hansevelde richting Hamme-Zogge en in Heikant.

"Deze fietsconstructie beschermt fietsers in de rug wanneer ze een gescheiden fietspad moeten verlaten. Aankomend gemotoriseerd verkeer wordt zo verplicht ruimte te maken", licht burgemeester Hans Knop, verantwoordelijk voor mobiliteit, toe. "Dit is een concreet voorbeeld van hoe we al met kleine ingrepen het verschil voor fietsers kunnen maken."

Naast deze opstellingen, komen er later nog een aantal constructies bij. 

Weet jij een plaats waar dit nuttig kan zijn? Aarzel dan niet en vertel het ons!

Contacteer ons op:

mobiliteit@zele.be

 

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP