Gemeente Gemeente Zele

Bouw mee aan een nieuw Zele!

Gepubliceerd op  ma 29 apr 2019
Een tweetal maanden geleden presenteerde jouw nieuwe bestuur haar bestuursakkoord. Daarin staan de krachtlijnen van het beleid dat Zele de komende jaren mag verwachten. De keuzes die werden gemaakt zijn natuurlijk gebaseerd op contacten met vele Zelenaars. Die lijn willen we doortrekken.

 

Tegen eind dit jaar moet Zele een nieuw meerjarenplan indienen bij de Vlaamse overheid. Het bestuursakkoord (dat je hier kan terugvinden) is daarvan de ruggengraat, maar er moet nog heel wat geconcretiseerd worden. En daar willen we jou graag bij betrekken. Want Zele bouw je op samen met zoveel mogelijk Zelenaars. Hoe pakken we dat aan? Door je uit te nodigen om mee te denken in zogenaamde klankbordgroepen.

In een klankbordgroep verzamel je reacties op het verloop of het resultaat van een project, in dit geval dus het bestuursakkoord, met de bedoeling het te versterken.

Je bent alvast hartelijk welkom op 8, 15 en 22 juni in GC De Wiek!

Een voormiddag bouwen aan Zele ziet er steeds als volgt uit.

 

Programma

9.00 u. - Plenair onthaal en startmoment
9.30 u. - Verdeling van de klankbordgroepen
9.45 u. - Sessie 1
10.45 u. - Pauze
11.00 u. - Sessie 2
12.00 u. - Gezamenlijke afronding en aperitief

 

Een overzicht

Buitenkomen in Zele Hoe ondersteunen we onze verenigingen? Wat kunnen we doen om winkelen in Zele aangenamer te maken? Wat er is er nodig om fijn uit te gaan en te ontspannen in Zele? Kunnen onze evenementen nog toffer?
Klimaatgemeente Kunnen we ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit in Zele erop vooruitgaat? Zijn er kansen voor hernieuwbare energie? Hoe stimuleren we Zelenaars om klimaatslimme keuzes te maken?
Aangename straten en pleinen Hoe krijgen we meer groen in onze straten en op onze pleinen? Hoe zorgen we ervoor dat alles netjes wordt en blijft? Wat is er nodig om onze straten en pleinen gezellig en veilig te maken? Kunnen we zwerfvuil echt bannen?
Fiets- en wandelveilige gemeente Hoe beslissen we welke fiets- en voetpaden we eerst renoveren of aanleggen? Kunnen we het centrum vanuit elke wijk veilig bereiken? Hoe maken we dat we eerst aan de fiets denken als we ons in Zele willen verplaatsen?
Kindvriendelijke gemeente Hoe maken we van Zele een fijne speelgemeente? Welke bijkomende opvanginitiatieven kunnen we overwegen? Hoe garanderen we elk kind een fijne toekomst? Hoe maken we onze straten kindvriendelijk?
Uitnodigend samenleven Wat is nodig om de strijd tegen armoede te winnen? kunnen we mensen die er alleen voor staan uit de eenzaamheid halen? Hoe bouwen we bruggen tussen Zelenaars van verschillende afkomst?

 

Inschrijven

Inschrijven kan via het onderstaande e-loket.
Op 8 juni maak je een keuze uit de klankbordgroepen Buitenkomen in Zele, Fiets- en wandelveilige gemeente en Klimaatgemeente voor sessie 1. Daarna maak je een keuze tussen Aangename straten en pleinen, Kindvriendelijke gemeente en Uitnodigend samenleven voor sessie 2.

Op 15 juni en 22 juni kan je telkens 2 klankbordgroepen aanduiden, waaraan je wenst deel te nemen.

 

Ideeën?

Kan je er helaas niet bij zijn, maar heb je toch een voorstel/suggestie/idee voor een bepaalde klankbordgroep? Aarzel dan niet en gebruik onze digitale ideeënbus!

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP