Gemeente Gemeente Zele

Scherp je pen voor het Groot Dictee

Gepubliceerd op  vr 15 nov 2019
Op vrijdag 6 december organiseert de bib een groot dictee! Scherp je pen en lees je woordenboek nog eens door, want de winnaar krijgt een mooie prijs! Iedereen is welkom vanaf 20 uur!


'Het Groot Dictee der Nederlandse taal' was jarenlang te zien op televisie. We kennen het als een wedstrijd in correct spellen tussen Vlaanderen en Nederland. In 2016 besliste men om het programma stop te zetten.

Dit jaar werd door de bibliotheek van Mechelen een nieuw format uitgewerkt voor de Vlaamse bibliotheken. Spellen is uiteraard nog steeds belangrijk, maar je hoeft niet te eindigen met een
gemiddelde van 18 spelfouten om er een fijne wedstrijd van te maken. Dit dictee zit niet volgepropt met de meest ongebruikelijke woorden die mijlenver afstaan van het dagelijkse taalgebruik. Bovendien worden er een aantal speelse elementen aan toegevoegd, zodat de uiteindelijke winnaar diegene kan worden zonder spelfouten, maar evengoed diegene met de meeste spelfouten.

In 2019 zal op vrijdag 6 december om 20 uur in verschillende bibliotheken gelijktijdig hetzelfde dictee worden voorgelezen. Hou de website van de bibliotheek in de gaten en kom zo te weten wie er in de bib komt voorlezen!

Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht en kan vanaf nu via mail, telefoon of in de bib zelf.

MEER INFO

Bibliotheek, Lokerenbaan 41
052 45 23 36 | bibliotheek@zele.be

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP