Gemeente Gemeente Zele

Updates sportinfrastructuur

Gepubliceerd op  wo 01 jan 2020
Eind 2018 startten we met de bouwwerken van de nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur achter De Wiek. We laten jullie hier alvast kennismaken met het project, tonen jullie hoe de nieuwe infrastructuur er zal uitzien en brengen regelmatig een update.

 

Update 14 februari: feestelijke opening op zondag 19 april

Op zondag 19 april wordt het nagelnieuwe sportcomplex officieel geopend. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur zetten we de deuren wagenwijd open om alle geïnteresseerden een warm onthaal te geven. In de verschillende zalen van de sporthal zijn dan sporters aan het werk en verzorgen clubs en verenigingen demonstraties en initiaties. Personen die graag een woordje uitleggen krijgen, kunnen terecht bij onze 'zaalambassadeurs' die klaar staan om een woordje uitleg te geven. Ook de cafetaria is die dag geopend. Na de voorstelling van zijn concept en businessplan, viel de keuze op Gerd Geerinckx om de exploitatie ervan voor zijn rekening te nemen.

Update 17 januari: de naam is bekend!

Tijdens een infoavond voor alle verenigingen werd op woensdag 15 januari de naam van het nieuwe sportcomplex bekend gemaakt. Uit maar liefst 200 inzendingen kwam 'de Klodde' als winnaar uit de bus. "Hiermee refereert men naar de succesvolle Zeelse vlasindustrie  in het verleden en daarnaast resoneert het goed met het nabijgelegen gemeenschapscentrum De Wiek", licht schepen De Donder toe.

Update 25 november: de afwerkingsfase is begonnen!

De ramen zijn geplaatst en het gebouw kan verwarmd worden. De aannemer is volop bezig met het leggen van de sportvloeren. Eerst zijn de danszaal, ropeskipping- en bokszaal aan de beurt en binnenkort start men met de combihal.

Update 5 september: verdere opbouw verloopt vlot

De werken aan het sportcomplex verlopen vlot, onder andere het dak werd gelegd en de zijpanelen werden geplaatst. In onderstaand filmpje kan je de opbouw bekijken.

  

Update 29 augustus: gesprekken mogelijke uitbaters horecazaak volop aan de gang

De gesprekken met de kandidaat-uitbaters voor de horecazaak in het complex zijn van start gegaan. Het AGB wil graag een mooi traject doorlopen met de kandidaten en hen alle info geven die ze nodig hebben om hun plannen en dromen uit te tekenen en waar te maken.

Op maandag 26 augustus werd de grote kraan weggehaald bij de werf, wat betekent dat het dak bijna klaar is!

Update 21 juni: infosessie uitbating horecazaak en uiterste indiening kandidaturen

Op 1 juli hield AGB Zele een infosessie in het gemeentehuis om verdere uitleg te verschaffen over de uitbating van de cafetaria. De te volgen procedure en de verwachtingen die het AGB koestert met betrekking tot een economisch haalbare en duurzame uitbating werden toegelicht. 

Kandidaturen konden ten laatste op 13 augustus 2019 om 11 uur ingediend worden.

Update 22 mei: omgeving & belijning

Momenteel buigt het bestuur zich over de aanstelling van een ontwerper voor de omgevingsaanleg, de exploitatie en de invulling van de cafetaria. Ook alles rond belijning wordt nu bekeken. Op zondag 19 mei was het terrein ter gelegenheid van Openwervendag toegankelijk voor publiek.

Update 24 april: naamkeuze

Begin 2020 opent het complex de deuren, er wordt dus ook al nagedacht over de naamkeuze. Het bestuur betrok hierbij onze inwoners door een oproep te plaatsen in De Zelenaar. Een aantal Zelenaars stuurden enthousiast hun suggesties door, maar moeten jammer genoeg nog even afwachten om te zien of hun voorstel ook werkelijk zal gekozen worden. Hierover later meer!

Update 8 maart: eerste steenlegging 

Op 8 maart 2019 werd met de symbolische eerste steen gelegd. Vanaf nu zullen we beetje bij beetje het gebouw tot stand zien komen. Het complex zal verschillende zalen bevatten waar heel wat sportclubs hun gading zullen vinden. Ook de sportkampen - die bovendien worden uitgebreid - zullen hier doorgaan.

Ontwerp

De nieuwe infrastructuur zal onder andere een turn-, dans- en bokszaal bevatten, ruimtes voor rope-skipping en judo of karate, twee hallen voor het uitoefenen van verschillende zaalsporten, enzovoort. Er wordt ook een cafetaria voorzien zodat je na het sporten ook daar nog even kan ontspannen.

De bouwwerken worden uitgevoerd door verschillende partijen samen. Het bestuur schreef een Design & Build uit waarbij gekozen werd voor de combinatie van een architect en een aannemer samen. In ons geval zal dit DBI nv – DMI vastgoed nv zijn met onder andere Abetec architecten & ingenieurs nv, Juri nv, Democo nv en BurO Groen bvba.

Wil je het ontwerp en de indeling van de infrastructuur bekijken? Klik dan op onderstaande PowerPoint.

Meer info

Vrijetijdsdiensten, Dendermondebaan 8
052 45 98 34

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP