Gemeente Gemeente Zele

Maak kennis met onze nieuwe Strappersbende!

Gepubliceerd op  do 02 sep 2021
Zele heeft voor het komende schooljaar een nieuwe Strappersbende. Naar school stappen of trappen, en de auto aan de kant laten staan, het is best stoer. Samen met broer of zus, de buurjongen, het buurmeisje of vriendjes elke dag op pad gaan, dat is gewoon plezant.


Iedereen ligt wakker van verkeersveiligheid aan de schoolpoort. Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het gemeentebestuur heeft de ambitie om alle schoolomgevingen verkeersveiliger te maken. Ook de aanlooproutes naar de scholen worden aangepakt. Daarbij wordt volop ingezet op de zichtbaarheid van de fietser, door onder andere fietssuggestiestroken of fietsstraten te voorzien.

De veiligheid aan de school is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Te vaak zien we dat ouders, die meestal niet ver van de school wonen, hun kinderen met de auto pal voor de schoolpoort afzetten. Dat is niet veilig. Als het van onze Strappersbende afhangt, komt daar verandering in. Zij willen hun klasgenootjes aansporen om vaker voor de fiets te kiezen, of te voet naar school te komen.

Elle, Summer, Lara, Nathan, Corneel, Ksawery, Marte-Mari, Jules, Eden en Eslem nemen de fakkel over van Lily Elle, Nanou, Ahmed, Emma, Jason, Fatima en Warre. Zij waren vorig schooljaar de boegbeelden van het naar school stappen en fietsen.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP