Gemeente Gemeente Zele

Nacht van de Duisternis 2019

Gepubliceerd op  zo 11 aug 2019
Op de Nacht van de Duisternis doven verschillende gemeenten de verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Daarmee zetten Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker.

 

Waarom?

Er wordt teveel en verkeerd verlicht. Constante verlichting op gebouwen of op ruimtes waar niemand komt, met als gevolg onnodige energieverspilling en excessieve nachtelijke verlichting. Voor sommige mensen leidt dit tot slaapgebrek en gezondheidsproblemen, maar ook het bioritme van planten en dieren wordt hierdoor verstoord. Nachtverlichting hangt nauw samen met de graad van verstedelijking, en wetende dat België een van de meest verstedelijkte landen ter wereld is, gaan we daar samen actief iets aan doen!

Doof thuis de lichten en maak met buurtbewoners, vrienden en familie in plaats van een daguitstap, een nachtuitstap. Stippel een leuke route uit, ga op stap en ontdek dat de wereld der duisternis veel verrassingen in petto heeft. Herken jij de grote beer? Kan jij vleermuizen, nachtvlinders of uilen spotten?

 

Zele doet mee!

Nacht van de Duisternis vindt plaats op 12 oktober 2019. Dit valt net in ons tweede weekend van oktoberkermis.

Voor veiligheidsredenen zal Zele NIET deelnemen op 12 oktober maar WEL de nacht van 19 op 20 oktober.


Zo dooft Zele de monumentenverlichting van de Sint-Ludgeruskerk en het gemeentehuis. 

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP