Gemeente Gemeente Zele

Miniroparun 23 mei - Roparun leeft!

Gepubliceerd op  ma 03 mei 2021
Op zondag 23 mei organiseert Zele - als de coronamaatregelen het toelaten - Miniroparun, een estafetteloop over twee of vier ronden van 50 km door Zele, Hamme, Waasmunster, Lokeren, Berlare en Dendermonde.


De roparungedachte leeft, zoveel is duidelijk. 30 ploegen schreven zich al in voor de Zeelse Miniroparun en nog eens dertig toonden al interesse: families, bedrijven, vrienden, clubs en verenigingen. Een bonte verzameling sportievelingen met teamspirit die niet bang zijn van een uitdaging.

Zij zullen zich op 23 mei op het betoverende parcours begeven. In Zele start men aan De Wiek en De Klodde. Via de prachtige natuur van Hamme en Waasmunster belandt men in het Lokerse Molsbroek en vervolgens in Zele-Heikant. De Heikantenaars zorgen voor een warme passage. Van daaruit gaat het richting Donkmeer, het kasteel van Berlare, de Schelde, en via de Dendermondse Markt terug richting Zele.

Vlaggen
De organisatie had heel graag elk huis langs het parcours in Zele bevlagd gezien. Op die manier kan Zele opnieuw zijn hart voor Roparun tonen. De eerste ploegen starten die 23ste mei om 6 uur ’s morgens in de vier startgemeenten. De laatste aankomst is voorzien tegen middernacht. De ploegen kan je volgen op de website www.miniroparun.be onder de knop ‘tracking’.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP