Gemeente Gemeente Zele

Miniroparun 23 mei

Gepubliceerd op  vr 19 feb 2021
Op zondag 23 mei organiseert Zele - als de coronamaatregelen het toelaten – Miniroparun, een estafetteloop over twee of vier ronden van 50 km door Zele, Hamme, Waasmunster, Lokeren, Berlare en Dendermonde.

Dat Zele het ook in 2021 zonder de Roparundoortocht moet stellen, dat is moeilijk te verteren. Vorig jaar moest onze gemeente het al zonder het massaal bijgewoonde volksfeest doen, de organisatoren van Roparun besloten om de editie van dit jaar enkel op Nederlands grondgebied te laten doorgaan. Maar Zele laat in 2021 Zele de roparungedachte niet opnieuw aan zich voorbijgaan. We kijken samen uit naar een Miniroparun. Op het grondgebied van Zele, maar tegelijk hopen we de microbe te doen overslaan naar onze buurgemeenten.

‘Kippenvel’

“De nood aan sociaal contact en een perspectief om sportief naar iets toe te werken heeft ons doen besluiten deze Miniroparun op poten te zetten”, klinkt het bij de organisatoren. “Dat doen we uiteraard coronaproof, en zoals gewoonlijk steunen we met de opbrengsten mensen met kanker.” Carolien Vehent van De Kloddelopers is duidelijk: “Dit initiatief geeft ons iets om naar uit te kijken, een doel om te trainen en een manier om geld in te zamelen voor het goede doel! Want dat is de essentie van Roparun: het goede doel steunen met team spirit!”
Evy Beirnaert van De Moerenlopers bevestigt: “Wij kijken enorm uit naar deze Miniroparun: opnieuw met onze ploeg samenkomen en ons inzetten voor het goede doel zal deugd doen.”
Simon Moreels van de Gratielopers roept de Zelenaars op om samen met hen op 23 mei de Roparunsfeer op te snuiven in en rond onze thuishaven. Marta Gaworek van Team M is blij dat ze met haar ploeg verder kan blijven strijden tegen kanker. “Onze passage in Zele bezorgt ons altijd kippenvel”, geeft ze nog mee, “laten we van deze editie één groot kippenvelmoment maken.”

Praktische informatie
  • Twee of vier ronden van 50 km
  • Eén ploeg bestaat uit twee groepen. Een groep bestaat uit minimum drie lopers (waarvan er tijdens de estafette telkens één iemand loopt en de twee andere fietsen) en één begeleidende fietser (die voorop rijdt en de weg toont) of maximum vier lopers en twee begeleidende fietsers.
  • De ene groep lost de andere af na het afleggen van 1 ronde.
  • In de maximumversie van vier ronden loopt iedere deelnemer twee rondes met daartussen een rustperiode van ongeveer vier tot vijf uur.
  • Het systeem is bij de meeste ploegen: 1 km lopen en 3 km rust op de fiets.
  • Geen volgwagens
  • Inschrijven via onderstaand e-loket.
  • Start tussen 6 uur en 13.30 uur in de gemeente of stad van keuze. Laatste aankomst voorzien op 23 mei om middernacht.
  • 150 euro per ploeg. Je kan ook een sponsor zoeken voor 1 euro extra per kilometer. Miniroparun zorgt voor publiciteit.
  • Je kan je ook inschrijven met een halve ploeg of alleen. De organisatie vormt dan een team voor jou.

Meer info

evenementen@zele.be
0485 42 61 64

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP