Gemeente Gemeente Zele

Maatregelen coronavirus: Reizen

Gepubliceerd op  di 14 jul 2020
Voor de meest recente reisadviezen kan je terecht op de site van de federale overheid.

Ga hiervoor naar https://diplomatie.belgium.be/nl of vind meer info op 'Veelgestelde vragen' (helemaal onderaan de pagina).

Op het overlegcomité van 23 januari 2021 werd beslist dat niet-essentiële reizen verboden zijn van 27 januari 2021 tot 1 maart 2021. Alleen reizen om professionele, medische of dwingende familiale redenen zijn dan toegestaan. Als je een duurzame relatie hebt met een partner in het buitenland, dan mag je die bezoeken. Wie een essentiële reis naar het buitenland maakt, moet altijd een ondertekende verklaring op eer op zak hebben die bevestigt dat zijn/haar reis essentieel en dus niet toeristisch is.

Wie om professionele of andere dwingende redenen langer dan 48u in het buitenland verbleef, moet 48u voor zijn of haar terugkeer steeds het Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Op basis van de ingevulde gegevens wordt bepaald of jij je moet laten testen of in quarantaine moet.

Er komen gerichte grenscontroles, ook voor wie België verlaat.

Reizigers moeten er zich van bewust zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen be├»nvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Als je naar het buitenland wil reizen, dien je aan te tonen dat het om een essentiële reis gaat en dit moet je doen met een verklaring op eer. Hieronder kan je het formulier vinden dat hiervoor gebruikt moet worden.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP