Gemeente Gemeente Zele

Maatregelen coronavirus: Openbaar vervoer

Gepubliceerd op  vr 13 mrt 2020
Op het openbaar vervoer is het vanaf 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen.

Andere

In tegenstelling tot boten en cruiseschepen, worden de reizen met ferry niet beschouwd als recreatieve activiteiten maar als een transportmiddel. De oversteken met ferry's zijn bijgevolg niet verboden maar, zoals steeds, blijven de basismaatregelen met betrekking tot hygiëne en social distancing van toepassing.

Deelauto's

Is het nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken? Evenwel deelsteps en deelfietsen?
Ja, deze worden beschouwd als transportmiddel en zijn bijgevolg niet verboden. Gocarts voor een of meerdere personen worden beschouwd als recreatieve activiteiten en zijn bijgevolg verboden.

Voorlopig zijn er geen beperkende maatregelen voor luchthavens. Maar elke niet-essentiële reis naar het buitenland is verboden. Internationaal goederentransport blijft toegelaten.

Plexiglas

Plexiglas zorgt voor voldoende bescherming en de installatie kan toegelaten worden in vervoersmiddelen.

Vervoer van personen met een handicap of met een beperkte mobiliteit

Het belangrijkste is dat er geen nieuwe sociale mixen ontstaan. Het vervoer kan dus voortgaan maar er moet zoveel mogelijk over gewaakt worden dat dezelfde combinatie chauffeurs en personen met beperkte mobilitiet/handicap worden behouden, mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

Vrijwillig transport van mindervaliden en hulpbehoevende kan gewoon doorgaan, maar met slechts één persoon bovenop de chauffeur per traject.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP