Gemeente Gemeente Zele

Maatregelen coronavirus: Dieren

Gepubliceerd op  za 14 mrt 2020

Dierenkapsalons

Dierenkapsalons mogen openen mits ze de social distance maatregelen respecteren.

Eigenaars van dieren

Eigenaars van dieren mogen hun dieren in de wei of op stal blijven bezoeken. De essentiële zorg van het dier is belangrijk en moet gegarandeerd blijven, mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

Verkoop van dieren

De verkoop en aankoop van dieren is toegestaan, maar bezoeken voorafgaand aan de koop worden beschouwd als niet essentiële verplaatsingen en zijn niet toegestaan. De contacten verlopen enkel telefonisch of via videoconferentie, enz... De nieuwe eigenaar mag het dier enkel komen ophalen op afspraak, mits inachtneming van de social distancing maatregelen. Pups en kittens kunnen vanaf de leeftijd voorzien in de dierenwelzijnswetgeving naar hun nieuwe eigenaar vertrekken, mits de verkoop in orde is met de dierenwelzijnsregels.

Wedstrijden

Wedstrijden mogen niet doorgaan.

Eigen dieren

Paardrijden op de weide/piste, in de manege en op de straat is toegestaan voor het welzijn van het dier. De manege moet voorzien dat de maatregelen omtrent social distancing kunnen opgevolgd worden. Men mag de wagen nemen om zich te verplaatsen tussen de woonplaats en de manege en desgevallend ook om het paard te vervoeren. Op de straat kan de rit enkel plaatsvinden met een maximum van 2 ruiters/menners, mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

Dierenartsen

Dierenartsen mogen hun activiteit verderzetten. De door hen ingeschatte niet dringende en uitstelbare zorg wordt best uitgesteld. De maatregelen van social distancing moeten maximaal in acht genomen worden.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP